torsdag 25 september 2014

Bokmässa

Mässträngsel


Idag är jag på bokmässan! Visserligen har jag redan en oändligt lång "att läsa" lista men det finns alltid utrymmer för fler (biblioteks) böcker. Eftersom jag är bibliotekarie är mässan ett givet tillfälle att träffa kollegor och gamla kurskamrater men jag försöker också hitta nya roliga böcker att recensera. På mässan kan man även lyssna på en mängd intressanta seminarier:

Fredag
Om fredagen kan man lyssna på Annika Elmqvist och Johan Berggren som pratar om att klimatkrisen och finanskrisen orsakar och förstärker varandra. Men att båda går att förstå – och bekämpa. Annika är en av initiativtagarna till Klimatriksdagen i Norrköping i juni 2014 och Johan är chefredaktör Ordfront magasin.
Då pratar även Antje Jackelén och Svante Axelsson om Svenska kyrkans biskopsbrev om klimat och boken Vår tid är nu!


Lördag
På lördag fortsätter Svante Axelsson som är generalsekreterare i Svenska Naturskyddsföreningen att tala om det största hotet mot klimatet men han ger också tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen. Lördag eftermiddag är det dags för rafflande miljödebatt då Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström, författare till den lättsamma och samtidigt allvarliga boken Vad är miljö?, bjuder in till diskussion om heta miljöfrågor. Vad kostar en orkan? Är klimathotet en konspiration?

SöndagPå söndag resonerar Antje Jackelén, Magdalena Streijffert och Cecilia Näsman kring "Vilka är redskapen vi behöver för en hållbar försörjning? Ett samtal om livsmedelsproduktion, klimat och ekonomisk rättvisa".

2 kommentarer:

  1. Det finns alltid något trevligt att upptäcka, jag gillade den brasilianska regnskogen på 2:a våningen, bland trädgårdsböcker.

    SvaraRadera
  2. Siri Hustvedt i Göteborgs stadsbibliotek kl 17 på söndag, gratis

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin