torsdag 6 mars 2014

Skiter i finishVia bloggen Slow living  fick jag upp ögonen för en intressant intervju med den danska skådespelerskan Bodil Jørgensen. Hon hävdar att yta är "røvbanankedelig" och att hon numera struntar i finish, livet har ju ändå en tendesn att röra till och smutsa ner. Hon kan inte förstå inredningshysterin och folks hysteriska längtan efter ljust och fräscht i form av köksrenoveringar och liknande.
Hon gillar även gamla saker och återbruk:

"»Jeg aner ikke, hvad ting er værd, og drømmer om et samfund, hvor man bytter sig til ting og genbruger langt mere. Den slags kan jeg finde ud af. Vi sorterer skrald og genbruger i stor stil«."
Samtidigt är hon inte extrem, hennes barn får nya kläder och leksaker ibland även om hon själv hellre fyndar second hand. Men roligast i intervjun är ändå när hon säger att hon gillar när folk är konsekventa och tar exemplet hennes svärfar som vägrade t. ex att gå in i butiker med automatiska dörrar - de skulle ha handtag!
Villl du se Bodil på film har hon bland annat medverkat i Hämnden, Lars von Triers Idioterna samt Bröllop i Italien.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, hysteriskt kul det där med att inte gå in i en affär utan dörr med handtag. Då blir det svårt att handla mat...

    Jag tänkte mest försöka att inte handla på nätet, först och främst. Men det blir ju roligare med lite fler gränssättningar. Den tål att funderas på.

    SvaraRadera
  2. Visst har det varit helt hysterikst, slänga helt fungerande kök bara för färgen... petitesser. Blåsa ut allt! Men till min glädje läste jag någonstans att hus, där det finns originaldelar kvar och bevarade, är dyrare!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin