onsdag 7 juli 2010

Bokonsdag: 100 under 100, din ultimata budgetguide

Är reslusten stor men plånboken tunn? Tivoli förlag gav i maj 2009 ut nya stadsguiden 100 under 100 Din ultimata budgetguide till Stockholm där författarna Johan Åkesson och Lovisa Madås tipsar om hundra saker man kan göra i Stockholm. I september förra året kom Malmöguiden i samma serie.Hitta Malmös bästa vattenhål med lågkonjunkturens mest prisvärda budgetguide!
100 under 100 guidar den som är turist, nyinflyttad eller gammal malmöit till det bästa staden har att erbjuda. Det gäller såväl restaurang- och fikatips, barer och caféer som aktiviteter, shopping och sevärdheter. Här tipsas om att från en prisvärd libanesisk lunchbuffé (kom i tid!) till hamnarbetarnas bästa frukost i Kylhusets restaurang. Barnfamiljerna tipsas om att ta med barnen till terrariet i Folkets park eller på rundturen i Malmös kanaler (rekommenderas - vi har testat bägge). Andra budgetupplevelser är jazzpicknick, samtidskonst på Malmö konsthall (en av mina favoriter!) och pubquiz. Shoppas billigt (och gott) gör man på Möllans ost eller ekoaffären Astrid och aporna.
Här finns allt du önskar, och allt under 100 kronor! Gå på rundvandring i Sveriges mest kontinentala stad utan att bli ruinerad!

Om författaren
Måns Renntun
är journalist från Malmö. Han har tidigare skrivit för Nöjesguiden, Kvällsposten, Pause, Punkt SE, Bomben, Allt om Malmö, Metro Stadion m.m.Alla har råd att uppleva Stockholm!

100 under 100 är boken både stockholmare och turister bör ha i sin ägo. Här får man 100 stockholmstips som alla kostar mindre än 100 kronor att uppleva, och tipsen inspirerar till att uppleva staden alla tider på dygnet. Det bjuds på många restaurang- och fikatips, barer (t. ex Monks)och caféer men även inom- och utomhusaktiviteter, shopping och sevärdheter. Det är allt från frisbeegolf till zenmeditation, japanskt godis och museibesök. Några av mina favoriter som Hallwyllska museet finns men men inte Kulturhuset eller Djurgården.
Även om boken säljs in som "den ultimata budgetguiden till Stockholm" är inte alla tipsen billiga. En öl för 74 kronor är dyrt. Men stans bästa öl är värd 74 kronor. Bara du vet var du hittar den (och förutsatt att du gillar öl).
Även om jag varit i Stockholm en hel del hittade jag nya ställen och saker som jag vill prova!


Om författarna
Skribenterna Johan Åkesson och Lovisa Madås har flera års erfarenhet från att tipsa om huvudstadens främsta upplevelser i DN På stan och Allt om Stockholm.

Mer
ekoSkåne väntar på dig!

Har du barn så kolla in alla roliga temalekplatser i Malmö
Semester: Stockholm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin