lördag 24 juli 2010

Tema semester: Resa med barn

Travel with kids??

Bild: labicicletaverde

"For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel's sake. The great affair is to move." Travels With a Donkey, Robert Louis Stevenson,

När man reser med barn är färden minst lika viktigt som målet. Färdas man med bil eller cykel kan det vara bra att i förväg hitta lämpliga rastplatser som är extra roliga för barnen. Det kan vara ställen med lekplatser eller vid en badsjö. Regelbundna bensträckar/kiss/mellanmålspauser är viktiga men många efterlyser även tips för att få längre stunder i bilen, båten eller tåget att gå. Alla familjer är är olika men så här gör vi; barnen får själva packa varsin ryggsäck men vi brukar dessutom packa ner lite extra pysselböcker och annat att plocka fram om det skulle behövas. Vi har försökt med olika billekar men våra barn tröttnar snabbt. I år köpte vi enklare mp3-spelare till barnen som vi laddade med favoritlåtar och podsändningar från barnradion. Det fungerade över förväntan!

I vår familj är mat och dryck viktigt. Inte minst för att vi är flera som blir väldigt kinkiga när blodsockret faller - inte minst jag. När vi är ute och reser försöker vi att äta bra mat, gärna lokala specialiteter. Det är annars slätt att slentrianmässigt låta barnen välja korv och pommes frites eller köttbullar från barnmenyn. Man kan inte förvänta sig att barnen ska äta allt men det funkar oftast förvånansvärt bra att låta barnen dela på en vuxenportion. Man behöver ju inte ta det dyrastepå menyn.
Vi brukar varva uteätandet. Äter vi lunch ute blir det middag i stugan eller liknande. Ofta kan man komma undan billigare genom att äta lunch på finare restauranger dessutom slipper man kvällströtta barn.

Har du några bra tips?
Mer
Olika billekar
Reseapotek
Klappa inte krokodilen, en handbok fylld med tips för att göra utlandsresan med barnen enklare och roligare funkar minst lika bra om man tänker semestra på hemmaplan.

1 kommentar:

  1. Japp, håller med om att maten är mycket viktigt att planera väl när man reser med barn! När vi gjorde en liten cykelsemester gick det mycket lättare om vi bara åt ordentligt:
    http://www.ecoprofile.se/thread-1975-Cykelsemester-med-el-lastcykel.html

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin