torsdag 4 juni 2009

Världsmiljödagen firas med karneval (Göteborg)

Swedish carneval

Bild från Hammarkullekarnevalen, med tillstånd/ with permission from Dan Wiklund

Imorgon fredag är det världsmiljödagen och den med aktiviteter och karnevaler över hela Sverige och världen. Naturskyddsföreningen har samlat en del av det som händer i Sverige i sin aktivitetskalender .

Här i Göteborg bjuder Camino in till karnevalståg i samarbete med Naturskyddsföreningen, MJV, Klimataktion och Studiefrämjandet. Syftet är att visa på alla roliga och klimatsmarta sätt som finns att transportera sig på. I samband med karnevalen kommer det att vara en klimatfestival på Järntorget med uppträdanden från Floid Gumbo och Indiekören, talare om klimathotet, cykelreparation, utställningar och mycket annat. Det kommer även att delas ut gratis ex av Camino och Rättvisemärkt choklad!

Man hoppas att så många som möjligt tar med egna roliga transportmedel. Mest fyndiga idé kommer att belönas. Ta också gärna med musikinstrument av olika slag och annat som skapar den rätta stämningen. På plats kommer det att finnas möjlighet att låna longboards från Arbor (Sport World Solutions).

Karnevalsrutt
Samling för tåget sker från kl 16.00 på Järntorget. Avgång är kl 17.00.
Järntorget
Olof Palmes plats
Esperantoplatsen
Kungsgatan
Östra Hamngatan
Kungsportsplatsen
Avenyn
Vasagatan (allén)
Haga Nygata
Järntorget

OBS. Det är inte tillåtet att gå på spårvagnsspår (gäller på Ö.Hamng och Avenyn) utan då går man i buss/bilfilen. (Polis är informerad).
Det är heller inte tillåtet att ha megafon, banderoller, flaggor eller liknande (t ex plakat) med propaganda eller politiska budskap under själva karnevalen.

Välkomna till Järntorget mellan 15.00 och 20.00 och låna longboards i Caminos tält, lyssna på intressanta talare och grymma musikframträdanden och kolla på alla otroliga cyklar och andra transportmedel som kommer att vara med i karnevalen, det kommer bli grymt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin