torsdag 25 juni 2009

Semester: Göteborg populäraste resemålet

Göteborg riverside quay

Bild: med tillstånd/ with permission from Dan Wiklund

Enligt SJ:s resebarometer är Liseberg den attraktion flest vill besöka, Göteborg är den populäraste staden och Västkusten i sig är det resmål som lockar mest. Därför tänkte jag bjuda på 5 lite mer okända tips som är billiga att besöka (vilket man inte kan säga om Liseberg):

1. Drömmarnas kaj
Kallas även Suckarnas kaj. Mytomspunnen del av älvstranden som ligger i Gullbergsvass. Namnet kommer från att skeppen sällan lämnar kajen även om man drömmer om det. Bland annat Håkan Hellström sjungit om stället. Perfekt ställe att promenera på! Där håller bland annat Fartygsföreningen Gullbergskajen till. Se bilden ovan. Ta buss eller spårvagn till Nordstan eller Drottningtorget. Ta sikte på Götaälvbron och fortsätt bort från operan.

2. Röda sten
En annan del av älvstranden som ligger nedanför Älvsborgsbron. Förr var det ett industriområde. Idag finns bara en stor gammal industrilokal kvar, Pannhuset som har gjorts om till ett kulturhus som också kallar sig Röda Sten. Där brukar man kunna se intressanta utställningar men man kan också ta en fika. Ta spårvagn 3 el 9 till Vagnhallen Majorna.

3. Vattentornet i Guldheden
Mina gamla hemtrakter. I vattentornet kan man beundra utsikten över Göteborg & Mölndal, ta en fika, läsa lite eller spela sällskapsspel. Ta spårvagnen till Dr Fries torg.

4. Botaniska
Vackert året om och lugnare än Slottskogen, ett perfekt ställe att promenera eller picknicka i. Om det regnar kan man besöka växthusen. Ta spårvagn eller buss till Botaniska.

5. Muséerna
Jag är en riktigt museifantast och i Gbg finns det något för alla vare sig man gillar ubåtar, helikoptrar eller fiskehistoria. Flera muséer har lekrum för barnen, t. ex Sjöfartsmuséet och Stadsmuséet vilket är ett toppentips om det regnar.

Läs mer!
Hanne har många bra tips om man vill upptäcka Göteborg till fots
Många varierande tips från GP, scrolla ner och läs om Kössö eller Gatenhielmska kulturreservatet
I bloggen Sånger från Andra Långgatan hittar man flera bra Göteborgstips med fokus på Linné med omnejd. Besök även hans café Egg & milk , bästa bagels i stan!

7 kommentarer:

 1. Det kan väl tilläggas att Röda sten är Göteborgs i särklass finaste ställe att ta sig en öl på kvällen när det är fint väder!

  SvaraRadera
 2. Hej! Följ mig live från ett glammigt Dubai som ung, kvinnlig entreprenör!
  http://lovisahegborn.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Guldhedstornet - en höjdare ;-)!
  Fik med sällskapsspel - toppen!

  SvaraRadera
 4. Jag noterar att du inte har med Nordstan bland dina tips... :-)

  Ett eget tips: Välkommen in till Göteborgs koloniområden om du vill ha en paus från asfalten och trafiklarmet!

  SvaraRadera
 5. Helena, ja Röda sten funkar både dag och kväll!

  Hannele, viist är Göteborg fint!

  Johan, nej Nordstan är ett av de ställen man bör hålla sig så långt borta från som möjligt :-D

  SvaraRadera
 6. jag som ska lämna Hisingen en kort stund
  och kolla på skor i Nordstan :)

  Fast egentligen finns det allt på Backaplan..

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin