måndag 22 juni 2009

Semester: semestra på två hjul

Cykla

Bild:maqroll

Kerouac var helt fel ute, nu är det hippt att ta sig runt på två hjul. I kristider kan en cykelsemester vara ett billigare sätt att semestra dessutom. Man behöver inte cykla från Alaska till Argentina som den här familjen (även om det verkar vara ett spännande äventyr som man kan följa på Twitter http://twitter.com/familyonbikes).

Sverige
Förra året skrev jag om att cykelsemestra i Stockholm men efter att ha besökt Österlen är jag lite sugen på att cykla omkring där.
cykelsemester.nu kan du boka cykelpaket längs Göta kanal. Du kan välja mellan olika färdigkomponerade cykelpaket för och/eller hyra cykel och själv utformar ditt cykeläventyr. Även vandrarhemmet i Tåtorp har cykelpaket längs Göta kanal.

Europa
Cykelturist.com är platsen för dig som är intresserad av cykelsemester och långfärdscykling. Framför allt är detta en sida för dig som liksom vi vill upptäcka Europa och med cykelns hjälp komma nära människor, natur och kultur. Bornholm är ett populärt resmål för barnfamiljer som vill cykelsemestra men även övriga delar av Danmark gör sig bra som cykeldestination.

Läs mer!
Cykelsemester - packlista och tips
Cykelsemester längs Mosel2 kommentarer:

  1. Cyeklsemester är fantastisk, det är detfinitivt ingen "nödlösning" i strama ekonomiska tider. Man upplever saker hela tiden. Ändå har jag inte gjort det på många år...

    SvaraRadera
  2. Sönerna har cyklat Siljan runt fyra gånger och en del annat på Västkusten. Tält och spritkök är toppen.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin