måndag 29 juni 2009

A cup of tea


Jag är en tedrickare av stora mått och därför blev jag extra glad när jag fick vara med och testa teer från Kobbs i en Buzzadorkampanj. Tidigare har jag fått testa kaffe vilket var trevligt för mina gäster även om jag inte dricker det själv.
Att vara buzzador innebär att man utan ersättning får möjlighet att prova olika tjänster och produkter. Tanken är att man skall marknadsföra produkterna mun mot mun genom att berätta, "buzza" om dem och låta vänner och bekanta prova. Man får erbjudanden om lite olika typer av kampanjer och jag tycker det är kul att testa nya produkter, särskilt livsmedel. Däremot tackar jag alltid nej till kampanjer som handlar om kreditkort, bingotjänster och annat som jag aldrig själv skulle köpa.

Det var fyra olika teer i mitt paket, Earl Grey (KRAV-märkt), English breakfast (KRAV-märkt), Darjeeling (Rättvisemärkt) och Lingonlängtan (Rättvisemärkt.) Jag dricker mest svart te till vardags, Earl grey varianter hemma och grönt eller rött te på jobbet. Kobbs Earl Grey blev ingen favorit däremot blev jag positivt överraskad av Lingonlängtan. Jag brukar inte gilla den typen av teer men det här var lagom gräddigt. Dessutom gillar jag naturligtvis att de kör på KRAV och/eller Rättvisemärkt. Man kan ha olika uppfattningar om de här typerna av märkning/certifiering men något måste man välja.

Dagens historielektion
Kobbs har sina rötter i Ostindiska kompaniet som levererade te till Sverige mellan 1600- och 1800-talet. Martin Samuel Kobb grundade Kobbs år 1809 i Göteborg och företaget togs sedan över av hans söner, August och Pontus. August inspirerades av parkerna i London och tog initiativ till att skapa Slottsskogen i Göteborg. Även Vasaparken, Kungsparken och Brunnsparken kom till på hans initiativ. Om man besöker Slottskogen kan man besöka minnesbysten innhuggen i berget strax nedanför säldammen i Slottsskogen.

P.S Buzzadorkampanjen är inrapporterad sedan länge så det här inlägget ligger helt utanför

3 kommentarer:

  1. Här är en till tedrickare ser jag. Köpte själv rättvisemärkt kaffe häromdagen.

    SvaraRadera
  2. Den Buzzadorkampanjen hade passat mig utmärkt. Synd att jag inte fick den. Men jag har ju fått vara med på andra kampanjer som har varit minst lika givande.

    SvaraRadera
  3. Kul! Visste inte detta om Kobbs. Alltid bra med lite nya kunskaper, tänker jag. Speciellt när det gäller te ;)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin