måndag 25 maj 2009

Österlen tur och retur - maten

DSC02227

I helgen åkte vi ner till Österlen för att gå på bröllop i Kivik. På vägen dit stannade vi till vid Söderåsens nationalpark och åt medhavd picknick på Kopparhatten.
På Österlen finns det kaféeer och restauranger (och loppisar) i vart och varannat hus. Det första vi lärde oss var att på helger och under juli bör man boka bord i god tid om man inte vill äta på Kiviks pizzeria eller åka in till Simrishamn. Vi hann precis köpa med oss lite fisk och potatissallad från Buhres innan de stängde men jag hade hellre ätit något gott och närodlat på Blåsingsborg eller på Friden om det nu nödvändigtvis skall ätas pizza.


DSC02226


På lördagen åt vi lunch i Simrishamn. Efter att ha passerat en kinakrog, en pizzeria och några andra trista krogar slank vi in på Kamskogs krog vilket visade sig vara ett lyckokast. Skånsk, fransk och italiensk meny med fokus på närproducerade råvaror. När vi kom strax innan 12 var det bara ett eller två bord upptagna men 10 minuter senare fanns inte ett ledigt bord kvar. Barnen fick sina köttbullar efter några få minuter och själv åt jag stekt sill som var väldigt god.
Efterrätt och glass till barnen (och en snabb koll på konstutställningarna) blev det på Tjörnedalagården i Baskemölla.


DSC02292


Inget besök i äppleriket är komplett utan lite äpplekaka, varje kafé har sin egen variant. Äpplemuffinsen ovan serverades på det bröllop vi närvarade vid.

På vägen hem stannade vi till vid kaffestugan Annorlunda för kakfrosseri kakbuffé till fast pris. Men när växer kakmagen bort? Jag orkade bara äta 2 bullar och 5 småkakor medan Storebror 5 år verkligen fick valuta för sina pengar efter att ha proppat i sig 2 bullar, mjuk pepparkaka, sockerkaka och ett 15-tal småkakor.

1 kommentar:

  1. Håller med om allt gott du skriver om Österlen. Åt själv en stekt sill med mos på Buhres Uteservering 2 maj. Sååå gott!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin