måndag 4 maj 2009

Matmåndag: Marits mening

~ Cropped Crops Cropped ~

Bild: ViaMoi


Det har ju skrivits en hel del om att Marit Paulsen ratar ekomat. Jag har funderat och funderat men jag kan inte riktigt förstå hennes synpunkter. Skall vi offra vår egen och andra människor hälsa för lite bättre skördeutväxling? Bekämpningsmedel dödar och skadar människor varje dag. Varför inte skrota tobaks, te- eller kaffeodlingar istället? Varför inte satsa på mer vegetarisk mat istället för att odla djurfoder? Nej - det skulle vara mycket mer kontroversiellt...

Läs mer!
Rätt, men oj så fel från en köpt Marit Paulsen


5 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med dig i det du skriver! Så enkelt för henne att få med sig en del folk på nåt så enkelt som att slå tillbaka mot den ekologiska odlingen. Att få folk att äta mer vegetariskt eller sluta använda tobak, det verkar vara ett öde värre än döden för vissa...varför är vi så rädda för att offra våra bekvämligheter?

  SvaraRadera
 2. Man kan undra hur hon tänker. Jag känner rätt så pålästa människor som hävdar att hon knappast någonsin vetat vad hon pratat om...

  SvaraRadera
 3. Det är knappast den ekologiska matens fel att folk svälter, utan snarare att det odlas foder till köttdjur på stor del av odlingsarealen istället för människoföda.

  SvaraRadera
 4. KRAV-kraven är lite ensidiga, det finns mycket bra mat utan den stämpeln. Bönder är inte helt dumma..


  Svårt med skrota tobaks, te- eller kaffeodlingar, eftersom det är en viktig levebröd för många..
  Konstig turism, som tär resurser, men många lever på de, många fattiga länders enda inkomstkälla.

  "Vi" ska inte lägga oss i för mycket och styra och ställa för andra... Som höga tullavgifter, som EU håller på med, för att gynna sina egna dyrare produkter..

  SvaraRadera
 5. Håller med dig som jag också skrev i stallom.se
  Förvirrat, opportunistiskt, osakligt och....
  Jag tror att detta är ett försök till öppning för GMO-satsning i Sverige

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin