måndag 20 april 2009

Matmåndag: nytt ekovin


Bild: Ekovin.se

Jag fortsätter att välja ekologiskt eller Rättvisemärkt på Systembolaget. Man kan diskutera nyttan av detta men jag står fast vid det. Dessutom är det enkelt att hitta de ekologiska vinerna med sina gröna hyllappar. Från första april finns ytterligare ett ekologiskt vin i Ecologica-familjen på Systembolaget, Ecologica Berlina från tyska Pfalz. Företaget är ett kooperativ, som idag har 200 odlare anslutna. Dessa förfogar tillsammans över 410 hektar vinodlingar.
Vinet är gjort på riesling (90%) och rivaner (10%). Doften är "frisk och fruktig med inslag av citrus och tropisk frukt" och skall enligt Systembolaget passa till sötsura och heta rätter av fisk och skaldjur (dvs. asiatisk mat) men även till Caesarsallad eller som "pratvin" på altanen en varm vårkväll.


Relaterade inlägg:
Matmåndag - Klimatsmarta viner

4 kommentarer:

 1. Problemet med ekoviner tycker jag är att de oftast inte alls håller samma klass som de flesta andra viner i samma prisklass. De säljer för att de är eko, inte för att de är goda...

  SvaraRadera
 2. Du kanske har nämnt mitt nya favoritvin i något inlägg och i så fall har jag missat det men här kommer det i alla fall.

  Cameleon Unoaked Chardonnay Reserva 2008 (nr 6031) 75:-

  Ett jättegott ekologiskt vitt vin som vi fick i gåva och som kommer att handlas omgående.

  Rekommeneras! =)

  SvaraRadera
 3. Hej, Anki!

  Jag är precis nyinflyttad i Göteborg från Smålands skogar och nu är jag fattig. Det visste jag dock att jag skulle bli utan jobb i dessa kristider. Jag söker jobb men mina sparpengar går åt. Jag vill i alla fall förfina mitt rum som jag hyr och undrar nu om Du vet någon sopstation, eller något annat slags ställe där man kan hitta bortkastade gratisprylar som man kan göra något kreativt av?

  Jag har nästan köpstopp nu, mest för att jag måste då budgeten är tight. Det går hyffsat bra. Läser din bok under tiden.

  / Alexander

  SvaraRadera
 4. Alexander - ta en titt på "Fri skit" (bland länkarna) där kan du nog få en del tips. Freecycle Göteborg (freecycle.org) och Återvinnningsplatsen på www.myblock.se är några andra tips. Lycka till!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin