tisdag 26 februari 2013

Nytt försök med ekologisk hudvård

För tre år sedan bloggade jag om mina försök med ekologiska hudvårdsprodukter. Trots alla missöden vägrar jag att ge upp utan fortsätter att gräva efter guldkorn i hudvårdsjungeln...
För ett tag sedan behövde jag köpa ansiktskräm och lite annat smått och gått men eftersom jag har grav beslutsångest (en bra egenskap för en köpstoppare...) hade jag inte kommit till skott.

maj 044

Holiday in Greece
av Korres

KorresTill slut slog jag till på Korres, grekiska hudvårdsprodukter i linje med homeopatins "milda synsätt". Jag har varit sugen på att testa det märket sedan jag bodde på Reunion Retreat Stenshuvud i samband med ett bröllop. I sin lilla affär sålde de bland annat Korres. Produkterna innehåller varken parabener, petrokemikalier, mineralolja eller silikon. Jag köpte "Best of Korres" och "Holiday in Greece", två förpackningar med blandade produkter. Korres finns på Apoteket i Nordstan, NK i Gbg och Åhlens i Stockholm & Stockholm men kan också köpas online från exempelvis Eleven.se.
Jag har mest använt duschkrämerna och de luktar väldigt gott men inte för starkt vilket jag tycker är bra.

Wise
Jag hittade även en hudkräm, Wise på Lindex. Wise naturkosmetik är svensk ekologisk närproducerad hudvård. Den har jag varit mycket nöjd med! Tyvärr har jag haft svårt att hitta den igen.

Ett plus för alla ovanstående produkter är faktiskt att de kommer i lagom stora förpackningar av plast. Weledas glasförpackningar är jättefina men opraktiska att ha med sig vid resa eller i träningsväskan. Däremot är förpackingarna ovan inte så glammiga men det passar mig rätt bra, jag är inte heller så glammig :-)


J.R. Liggett's - favorit just nu
Det här är schampoo i fast form, perfekt att ha med sig när man reser mycket som jag. J.R. Liggett's schampo innehåller endast ett fåtal ingredienser: förtvålad olivolja, kokosolja, ricinolja och vatten. En del av schampona har också essentiella oljor som tillsats för doftens skull. Inga skumämnen, inga syntetiska parfymer, inga färgämnen. Jag upptäckte märket när det introducerades på mitt ICA Maxi men de var så dryga att de förmodligen inte sålde tillräckligt bra så fanns bara där en kort tid. Till slut lyckades jag hitta dem i den klassiska hälsokostbutiken Gröna Boden vid Vasaplatsen i Göteborg.

8 kommentarer:

 1. På min tid kunde man köpa rosenvatten, glycerin och annat på apoteket.. Vi flickor hade jäst i ansiktet som mask, rengörande. Gurka har jag aldrig testat...

  SvaraRadera
 2. Man kan tydligen ha bakpulver som torrtvätt i håret ibland, istället för att jämnt tvätta med stark schampoo, det finns nån sajt om bra tips...

  SvaraRadera
 3. Hannele, jag provade ju bakpulver underr mitt köpstoppsår med blandade resultat. Min frisör var väldigt negativ. Äppelcidervinägerkuren använder jag dock fortfarande ibland.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det ekologiska märket Estelle & Thilde är riktigt bra. Finns på åhlens och även Kicks tror jag.

  SvaraRadera
 5. Jag kan rekommendera Biologicas produkter (www.biologica.se), de är riktigt bra.Ekologiska och närproducerade (beroende lite på var man bor förstås). Och Söderköpings tvålmakeri säljer bl a fina olivoljetvålar. (http://hantverksmakeriet.shop.textalk.se/sv/).

  SvaraRadera
 6. Kom just att tänka på boken "Badskumt" som jag antar att du läst...?/Maria

  SvaraRadera
 7. Maria, ja en bra och tänkvärd bok! Jag recenserade den för några år sedan. http://notbuying.blogspot.se/2011/11/bokonsdag-badskumt.html

  SvaraRadera
 8. Här kommer ett litet tips till er som vill veta vad ni får för pengarna :-) http://ekohyllan.blogspot.se/

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin