måndag 31 januari 2011

Matmåndag: Allt fler slänger mindre matVikten av att ta vara på matrester är ett återkommande ämne här på Köpstoppsbloggen. Konsumentföreningen Stockholms undersöker regelbundet hur mycket mat vi slänger och roligt nog verkar det som om diskussionen om att vi slänger mycket mat i onödan har väckt uppseende och fått svenskarna att ändra beteende.
Enligt Konsumentföreningens senaste undersökning uppger 14 procent att de slänger mindre mat nu jämfört med vad de gjorde innan debatten startade för ett par år sedan. Förra året var den siffran 10 procent.
Nu drar Konsumentföreningen även igång en filmkampanj som lanseras under våren på www.slangintematen.se och www.facebook.se/slangintematen.
Filmerna har tagits fram i samarbete med reklambyrån Öström&Franzén och fokuserar på humor som ett vapen i kampen mot resursslöseri.

Ett annat vapen kan vara restmåndagar, ett tips som jag läste om i GP någon av de senaste dagarna. Man serverar helt enkelt en buffé av de senaste dagarnas rester så får man ta vad man vill ha och kombinera efter eget huvud - något som förhoppningsvis kan gå hem hos barnen som annars är mer än skeptiska mot skrynkliga morötter och mjuka mandariner.

2 kommentarer:

  1. Toppen!

    Men bara en tredjedel av hushållssopor återvinns :(

    SvaraRadera
  2. Ja, jag läste det i GP. Jag är hitills mycket nöjd med vår kompost! I år har den inte frusit!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin