tisdag 4 januari 2011

Köpstopp 2011

Pøbel - Consumed

Bild: ©athrine

Köpstopp under ett helt år var ju mitt nyårslöfte inför 2007. Sedan dess har det blivit allt vanligare med köpstoppslöften och inför 2011 verkar det i alla fall vara några i bloggosfären som planerar kortare och längre köpstopp, exempelvis Annika som ska ha ett köpfritt år, Lotta som ska ha ett köpfriare år och Hippihäxan som behöver hålla i pengarna eftersom hon ska börja plugga. Jag har tidigare försökt att följa köpstoppsbloggare men det börjar bli så många nu så det är svårt att hålla kolla på alla...

Skall du ha köpstopp 2011?

12 kommentarer:

 1. Vi har inget uttalat köpstoppsår men däremot lever vi efter att köpa så lite som möjligt av prylar, kläder och annat för att kunna leva ett hållbarare liv. Och inte minst för att kunna gå ner i arbetstid på så vis frigöra tid och energi till annat som ger oss livskvalitet.

  Vi försöker leva med självhushållning beträffande grönsaker, frukt, bär och ägg. Och de råvaror som vi köper skall vara ekoligiskt så långt det går. Det blir även mycket vegetariskt då kött inte smakar så bra när man tänker på djurhållningen i ”köttfabrikerna”. Däremot har vi inget emot att äta kött om vi vet att djuren har haft ett vettigt liv.

  Dessutom ger det oss otroligt mycket större tillfredställelse att få fixa saker själva och odla vår egen mat. Sen har jag aldrig känt någon större glädje av att shoppa....så köpstopp känns inte som någon uppoffring snarare en befrielse att få slippa.

  //Fru Purjo

  SvaraRadera
 2. Jag håller med fru Purjo, har liknande tankar om hållbarhet.
  Och handlar inte mycket i vanliga fall heller.

  Men när ekonomin tryter och man tycker lite synd om sig är det roligare att göra en utmaning av köpstoppet än bara tänka på sig själv som fattig :)

  SvaraRadera
 3. Jag och min man kommer ha köpstopp, jag ett år och han ett halvår till att börja med, från och med 1 februari. Det ska bli spännande och det är lite knepigt att göra bra regler när man som jag är student och behöver litteratur och liknande.

  SvaraRadera
 4. Kloka tankar fru Purjo!
  Hippiehäxan - visst är det bättre att se det som en utmaning istället för något man måste genomlida
  Frida - lycka till!

  SvaraRadera
 5. Jag planerar att ha köpstopp under 2011. Är inte helt säker på vad jag ger mig in på. Men den här första veckan har ju gått bra. ;-) Ofta är det svårt att veta vad som kommer att hända i livet så långt fram som ett år. Det händer ju oförutsedda saker hela tiden.
  Hur det går går det att läsa om här:
  http://ohandlad.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Jag ska börja med 3 månader köpstopp, men troligtvis kommer jag hålla ett köpstopp mkt längre! Det finns inget jag behöver, har verkligen allt hemma men har bara köpt mer och mer, känner att det får vara nog nu. Tack för att du inspirerat mig till detta, jag har aldrig känt mig mer fri som jag gör nu idag!

  SvaraRadera
 7. Jag ska införa köpstopp from idag fram till årsskiftet till att börja med! :)

  //therese

  SvaraRadera
 8. I och med att vi har renoverat ett gammalt ödehus under flera år så har köpstopp inte varit ett alternativ för oss. Nu har jag dock ett liknade projekt som innebär att kemikalierensa vår familj mer och mer. Nu i början har jag fått köpa på mig lite nya saker men tanken är att man ska slippa detta sen. En tanke är: Ut med plast & in med mer giftfria & hållbara prylar i metall & trä. Att inte ha dåligt samvete utan vara glad för det man har lyckats ersätta i stället är oxå en tanke att försöka hålla fast vid för att lyckas. Hur lyckades du peppa ditt köpstopp? Har du några bra tips när man står där med något i handen som det känns som man måste ha? En kompis fixade en klädbytarfest för några helger sedan och det var riktigt kul så det är sånt vi ska försöka leva efter. Kolla in min blogg om du är nyfiken :)

  SvaraRadera
 9. ja, nu iår 2012. Lite sen är jag men men. supersnygg bild du har!!! Jag vill göra en egen logga som jag tänkte använda i bloggen..

  SvaraRadera
 10. Kul Theresija! Och tack för bildberömmet. Lycka till med köpstoppet!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin