tisdag 26 augusti 2008

Återvinn gamla jeans


Bild: himmelskratzer
Visst är det bra att handla ekologiska jeans men minst lika bra om inte bättre är att ge dina gamla utslitna eller urvuxna jeans nytt liv. Att sy lapptäcken av jeans är en klassiker men de kan användas till mycket annat. Varför inte sy en kjol eller klänning av gamla jeans? Eller en tvättsäck och en kudde? Det finns massor av olika varianter av jeansväskor, t. ex med ficka, eller med frans.
Här kommer lite fler tips från årskurs sex i Kävlinge. De fick i uppdrag att att tänka efter vad de skulle kunna göra av gamla jeans. Därefter ritade de upp hur det skulle se ut. Olika tekniker och olika material fick användas, bara det fanns jeans med. Vilken bra syslöjdsidé!Vill du prova själv hittar du mönsterböcker på biblioteket men jag har förgäves letat efter gratis (svenska) beskrivningar på nätet utan att hitta så mycket. Däremot finns det en hel del på engelska (väska, en till väska, ännu fler stora och små väskor).

Läs mer!I floden rinner färgen från dina jeans
25 Things To Do With Old Jeans
Hotta upp dina jeans!

3 kommentarer:

 1. Du hittar ofta roliga saker man kan göra, med beskrivning i stickböcker, ibland har det inge med stickning att göra. I Erika Knights bok Ny stickning, 20 moderna projekt hittar du en sittpuff gjort av gamla jeans. Hon återvinner mycket material till sina projekt, som gamla tröjor, gamla plastpåsar, gamla tyger mm. http://knuff.se/isbn/9789185247332/ny-stickning-20-moderna-stickprojekt
  Låna boken på biblioteket och titta lite i dessa böcker, man hittar. jag hittade även boken "konsten att slakta en tröja! ". Det var ett tips för att hitta beskrivningar på svenska. Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Verkligen underbar blogg och idé och allt!

  SvaraRadera
 3. Det finns ett helt nytt sätt att återanvända jeans som ingen vill ha. Textilforskare i Borås kan omvandla ett par jeans till etanol som räcker till ca 4-5 kilometers biltur :D *me love*

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin