torsdag 19 april 2007

Att längta...

I morse har jag återigen yogat på mitt badlakan. Det går sådär men jag försöker i alla fall. Jag suktar efter en yogamatta, jag har till och med funderat på att strunta i köpstoppet och bara slå till men det är inte så lätt. Det är en bitterljuv känsla att få längta, lite som när man vara liten och hett önskade sig en cykel eller liknande på sin födelsedag. Man var nästan säker på att man skulle få en, men inte helt. Och sen stod cykeln där på födelsedagen och man kände sig som den lyckligaste personen i världen.

Jag har önskat mig en yogamatta i födelsedagspresent av familjen men vilken matta skall jag välja (här gäller det att ge tydliga instruktioner). Här är en artikel om hur man väljer rätt yogamatta, men det gör mig nästan bara mer rådvill. Casallmattorna som finns att köpa i alla sportaffärerna går bort eftersom de är gjorda av PVC. Samtidigt vill jag gärna ha en som går att tvätta i maskin.


Några mattor som jag tittat på

yogamattan.se tycker att fler ska ha råd att köpa miljövänligare alternativ och sänker priserna på sin Bhu mattor (se bild till vänster) maj månad ut. Bhu Mat är en miljövänlig matta för bara 365 kr (ord 412 kr) Den är 5 mm tjock och 183 cm lång. Har man råd kan man även slå till på deras coola och snygga Street Bag + miljövänliga Bhu Mat för endast 700 kr!


Nike har två olika mattor en 3mm och en deluxe 5mm, bägge skall vara latex & pvcfria.Ekomattan från Yogalabs (bild till vänster)är också ett alternativ. Mattan som är gjord av gummi & jute kan maskintvättas och när du slitit ut din matta kan du kompostera den.Vattumannen säljer flera olika yogamattor, bland annat dessa vackra bomullsmattor från My spirit.

Sist men inte minst har Agoy/Spaus tagit fram Agoy earth mat, en vacker, miljövänlig och nedbrytningsbar samt allergitestad yogamatta.

Hitills är jag nog mest sugen på en matta & väska från yogamattan...

Yoga på resan

Nästa gång vi åker till USA vill jag bo på Kimpton Hotel. De har ett Om Away From Home kampanj på sina hotel. På hotellrummet kan man titta på Yoga Channel eller läsa Yoga Journal. man får även en speciell broschyr att ta med. Har man ingen egen matta med sig kan man låna en yogamatta. Vill man inte träna på egen hand kan receptionen tipsa om närsta yogastudio. Man kan även köpa med sig yogacds.

1 kommentar:

  1. Jag har en Bhu-matta. De är jättefina med sina olika färger på sidorna.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin