tisdag 13 februari 2007

Köpstoppet - hur går det egentligen

HK2009 - 65

Bild:Daniel Y. Go


Jag skulle vilja säga att det går jättebra men jag vet inte. Eftersom det bara är jag som har köpstopp i familjen är det ibland svårt att veta var man skall dra gränsen. Vi har t. ex köpt en hel del alkohol till en jobbrelaterad fest (makens kollegor), liksom drinkglas och en iskross (kul men ganska onödig). När vi ändå var på Ikea åkte en nattlampa och en taklampa till barnen med. Eftersom vi var tvungna att montera ner den gamla taklampan av säkerhetsskäl när vi bytte till en våningssäng, behövde vi verkligen en annan taklampa. Jag har kollat efter bra begagnade men inte hittat något. Men att bara köpa två extra grejer när man är på Ikea är inte så illa. Vanligtvis brukar det kosta 700 kr bara "att gå in". I helgen var vi Skåne och hälsade på släkten. Vi passade på att ta en tur över bron till Danmark och tittade på en konstutställning på Arken. Där blev det utelunch, lite onödigt men jag handlade i alla fall inget i museishopen.
Dessutom har jag inte köpt följande sen årsskiftet • kläder eller skor till mig själv

 • kläder till barnen (dock varmfodrade gummistövlar till storebror - "en nödvändighet")

 • tidningar

 • leksaker

 • godis

 • utelunch

 • böcker, cd eller DVD (skippade t. ex Byggare Bob på extrapris)

Men å andra sidan väntar "superinköpet Allan", nämligen vårt nya kök. Idag fick vi ritningarna och offerten och vi skall bara kolla upp lite saker innan vi lägger beställningen. Enligt en artikel i GP är det för övrigt inne att konsumera mellandyrt till hemmet, dvs bland annat kök.
En annan utmaning är den kommande bokrean eftersom böcker verkligen är en av mina svagheter. Det gäller att slänga alla bokreakataloger utan att titta i dem. Dessutom över jag på att intala mig att jag inte behöver äga böckerna utan att jag kan låna dem. Är det sen någon som jag verkligen gillar och känner att jag vill kunna referera till i framtiden så kan jag sätta upp dem på min inköpslista. Där hamnar t. ex Rik på riktigt, en värdefull vardag är möjlig som jag har lånat om på biblioteket. Den är lite tung att sträckläsa (vilket förmodligen heller inte är meningen), istället är det bättre att läsa och begrunda ett kapitel då och då.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att du gör det underbart bra.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte man ska ha ångest för allt man köper, man kan väl i stället glädja sig åt alla hundralappar man lägger ut på ekologiska och rättvisemärkta produkter och sedan bara njuta av produkterna, njutningkänslan förhöjs när man vet att det är något bra! :)

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen duktig. Det är nästan omöjligt att inte köpa nått alls- ja om man inte ska sitta hemma och virka kläder till barnen- men då måste man väl sluta jobba också... för att hinna menar jag. Så ge dig själv en klapp på axeln för tänk på hur mkt du gör och reflekterar över om man jämför med många andra.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin