onsdag 28 februari 2007

Gröna vågen II

Ronnson's Menswear

Bild: jayKayEss

Den gröna vågen rullar på ... MiljöBloggAktuellt tipsar idag om den gröna wikin Tip the Planet. Wikin samlar tips på- och diskuterar hur man kan bidra till att rädda planeten. Svenska Sustainablefuture har också publicerat en konkret tipslista. Några tips som jag redan anammat är:


  1. Köp kläder som håller i flera säsonger så slipper du slänga och köpa nytt. Köp gärna second hand, byt eller låna. Och handla absolut inte i butiker som använder sig av barnarbete!

  2. Vårda dina kläder: vädra, laga och borsta - så håller de längre.
Här är några som jag skall försöka att tänka på

  1. Och överdosera inte diskmedel. En regel: om det är lödder kvar när du släppt ut vattnet har du använt för mycket diskmedel.

  2. Undvik kläder och textilier som måste kemtvättas. Om du redan har sådana, fråga efter kemtvätterier med miljövänliga metoder, till exempel Fred Butler.

Jag var tvungen att kolla upp Fred Butler som aldrig tidigare hört talas om. Enligt deras hemsida är Fred Butler Europas första Svanenmärkta kemtvätt.


Fred Butler® -Europas enda miljömärkta alternativ till kemtvätt finns representerat i utvalda städer i Europa. Vår tvättmetod använder bara vatten och koldioxid. Ungefär det som finns i en flaska mineralvatten. Med en revolutionerande tvättmetod, kärlek till kläder och passion för service har Fred Butler® snabbt blivit det enda alternativet för dig som inte vill tvätta dina kläder i kemikalier. Med Fred Butler® får du rena, fräscha kläder med färger, passform och kvalitet i behåll.


Vi har möjligheten att lämna kemtvätt på jobbet, det kanske är dags att se om vi inte kan byta till en miljöcertifierad leverantör.

1 kommentar:

  1. Har varit inne på Tip the Planet. Vilken bra sajt! Tack för tipset! Ska läsa mer någon annan dag...för idag skulle jag egentligen ha min elektroniska paus...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin