måndag 29 januari 2018

Matmåndag: Korvbröd deluxe

Tacotoast

Förra veckan var en mycket hektisk vecka på jobbet och helgen var därför väldigt efterlängtad. Efter att av våra jobbevent fick vi väldigt mycket korvbröd över och det gick ut ett allmänt påbud att ta med sig några påsar hem. Helgens mat präglades sålunda av korvbröd (förutom all vit mat fick fick serverat på kompisarnas fest med tema "Vintervitt".

Tacotoast a la korvbröd
Inget fredagsmys utan tacos så på fredagen slängde jag ihop tacotoast innan vi sjönk ner i soffan framför spännande filmen District Nine.

Efter att ha penslat bröden med olja lade jag salsa på dem och toppade med riven ost. Sen skjuts in i ugnen, 225 grader tills osten hade smält.

Vitlöksbröd a la korvbröd
Storebror passade på att äta några kortbröd med sylt till frukost både på lördagen och söndagen.
På söndagkvällen åt vi fisksoppa med vitlöks(korv)bröd.
Jag hyvlade helt enkelt smör över "uppslagna" korvbröd, pressa vitlök över och avslutade med lite örtsalt innan de åkte in i ugnen på grillvärme i några minuter.

Rex special
Ikväll blir det en gammal scoutfavorit "Rex special" (döpt efter en lokal scoutledare) till middag. Man tar helt enkelt två fiskpinnar och lägger i ett korvbröd.... Remouladsås till för den som gillar det - eller ketchup.

Man kan också göra skorpor - något jag ännu inte har testat. Andra idéer är att göra brödpudding, krutonger osv av korvbröd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin