Större delen av januari har ägnats åt att äta upp julmatsrester samt "äta ur" kyl och frys. Det finns fortfarande matvaror som behöver användas upp men den här veckan när jag har barnen igen kände jag att jag behövde lite ny inspiration. Efter att ha googlat soup with tofu (jag har ett halvt paket tofu kvar efter helgen) hamnade jag på webbsidan Budget bytes och fick precis den typen av inspiration jag behöver.
Food is money, use it wisely.
Kvinnan bakom Budget bytes är Beth Moncel. Hon har även gett ut en kokbok: Budget Bytes: Over 100 Easy, Delicious Recipes to Slash Your Grocery Bill in Half.
Inspirerad av Budget bytes kommer vi att den här veckan bland annat att äta:
- Taco bowl - ungeför som den här rätten men med vegochili ELLER cheesy vegetarian chili mac- barnen får bestämma
- Hot & Sour Vegetable Soup With Tofu (men använder upp min vitkål istället för rödkål)
- I helgen blir det Sushi Bowls with Sriracha Mayo
- Eftersom det är erbjudande på sötpotatis den här veckan ska jag köpa ett par stycken och laga Moroccan Spiced Sweet Potatoes
Dessutom gillar jag tips av typen 20 Recipes for Leftover Cabbage... så här års är det ju gott med varma grönsaker.
Vad äter du i veckan?
bra tips, rödkål förlänger livet, säger kineser.
SvaraRaderaVisst har du koll på Portionen under tian?
SvaraRaderaJa - gillar den sidan också!
Radera