tisdag 16 januari 2018

Jag drar i bromsen

Nyårslöfte  

Så träffande...

Ibland behöver vi alla en paus. Med #draibromsen vill vi på Camino väcka uppmärksamhet i ett samhälle där många människor inte orkar eller hinner leva så hållbart som de skulle vilja.

Istället för ett nytt nummer av Camino magasin i december dök det upp en uppmaning att dra i bromsen. Jag tog tillfället i akt att på Black Friday skriva följande på Köpstoppbloggens Facebooksida:

"Jag erkänner villigt att jag är sämst på att tagga ner. Jag går för fort, pratar för fort, försöker uppleva så mycket som möjligt mesta möjliga tiden. Men jag lovar på heder och samvete att jag ska göra ett försök att #draibromsen med start denna svarta fredag. Hänger du på?"

Jag har faktiskt lyckats hålla kvar i ett långsammare tempo genom att dra ner på ambitioner och engagemang. Jag kommer att fortsätta att #draibromsen även under våren - inte minst för att jag kommer att genomgå en planerad operation med efterföljande längre sjukskrivning. Jag lyssnade på ett bra podcastavsnitt / blogginlägg som handlade om just denna hunger efter att maxa allt i livet

"I rush from one task to the next, rush through eating my food, impatient for meditation to be over, rushing through reading something, rushing to get somewhere, anxious to get a task or project finished. What’s the deal? This coming from a guy who has written a lot about slowing down and savoring, about being present, about single-tasking?"

Mycket vill ha mer...
För mig handlar det om att hela tiden anstränga mig att medvetet tänka på att ta det lugnt för jag har så väldigt lätt att dras med, fylla min kalender, låna alldeles för många böcker, ladda ner en massa podcastavsnitt som bara tar upp plats etc Eller påbörjar 107 blogginlägg som jag inte skriver färdigt...  (det här påbörjades i december).
Nej nu under våren ska jag fokusera på att göra färdigt, rensa ut, klara av...  - det ska bli intressant! 

3 kommentarer:

 1. jag kan; väntar på bussen utan stress, har fått en annan tidsuppfattning... med tiden :)

  SvaraRadera
 2. Intressant! Jag har sagt att "Fokus" och "Just nu" är ledord för mig under våren 2018. Fokus för att inte vara så splittrad utan istället få klart saker jag påbörjat. Just nu i form av att det som händer, händer och sker just nu. Om det är något jag inte gillar så behöver det inte vara trist, jobbig osv för alltid. Känslan är "just nu" och kan kanske bli något annat senare.

  SvaraRadera
 3. (för sen läsa Krisboken nu i januari, fattigmånaden...?
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/01/krisboken-hjalper-bast-innan.html

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin