måndag 5 september 2016

Matmåndag - Matmammans tips när plånboken är tunn


Resedrömmar

Resedrömmar ... som finansieras genom många kastruller bönor... Här baked beans - barnens favorit....

I min ekonomi är matkostnaderna en av de utgiftskategorier som jag försöker hålla koll på utan att för den delens skull alltid leva på nudlar. Därför är jag alltid på jakt efter nya goda och billiga recept - som barnen också kan tänka sig att äta.

När jag letade efter recept på matiga mellanmål inför skolstarten (exempelvis matmuffins att ha i frysen) så hittade jag Matmammans "välmatade" webbplats med en mängd olika recept. Matmammans ledord är "mat och bakning, med matglädje i fokus" och kvinnan bakom bloggen är Bitte som arbetar som skribent och krönikör.

Jag fastnade bland annat för hennes kategori recept "när plånboken är tunn". En ny kombination för mig var vitkål och potatismos i den irländska rätten Colcannon men jag blev även sugen på att laga en Mulligatwany nu när det börjar blir kyligare ute. Nyponmarmelad låte rockså spännande!

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Anna Bergenström har ett recept på kikärtscurry, gott och drygt är det. Vi gör ofta rätt stor omgång och fryser in till kommande middagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, den ska jag prova! Anna är en av mina favoritkokboksförfattare.

   Radera
 2. Gillar verkligen din blogg! Har hittat hit för bara några månader sen och inte hunnit läsa allt . Kul med mattips och älskar dina ekonomiska tips!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin