onsdag 7 september 2016

Bokonsdag: Det vilda Göteborg

Gå någon annanstans än till lekplatsen! Ta med familjen ut i naturen och upptäck alla de äventyr och upplevelser som finns inom räckhåll! 


Den här inspirerande boken hittade jag på biblioteket. Det vilda Göteborg är en guidebok för barnfamiljer som vill vara ute lite mer, ta sig ut i naturen och göra roliga och spännande saker. Den visar platser som få upptäcker, men som ändå är nära stan. Det här är en handfast och användbar guide, fylld av härliga bilder och korta, enkla texter som gör den lätt att hitta i samtidigt som man kan bläddra planlöst och bli inspirerad.

 Det vilda Göteborg riktar sig till barnfamiljer som har lust att upptäcka mer ihop med sina barn och gärna vill komma ut i naturen, men som inte vet vart de ska ta vägen eller hur de ska ta sig dit. Samtliga platser i boken går att nå med kollektivtrafik. De som har mindre barn hittar tips på bra barnvagnspromenader (t. ex Lärjedalen som är jättefint!) För de som liksom jag har större barn (snart är jag tonårsmorsa) kanske grottkrypning i Greggered eller snorkelleder i Norra skärgården lockar mer. För mig som bor på Hisingen tipsas det om ställen där man kan titta på en magisk solnedgång eller att paddla kanot på Nordre älv.

Ordentlig matsäck är A & O när man ska ut med barn och i boken hittar man tips på sånt som termossoppa och pastasallad men också recept som passar bra att laga på trangiakök och liknande. Den vegetariska tacogrytan ska jag testa!

För de som vill testa på det är med att komma ut i naturen i organiserad form så har författarna satt ihop två kurser i samarbete med Folkuniversitetet. De går av stapeln i Göteborg nu i höst. Se http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Miljo-Natur/Hallbar-utveckling/Goteborg/testa-vildmarkslivet---barn-och-foralder-nyhet/?sr=true

Om författarna
Karin Fingal är frilansande journalist med inriktning mot bland annat reportage kring friluftsliv och äventyr.
Fredrik Schenholm är en geologutbildad äventyrsfotograf.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin