onsdag 21 september 2016

Bokmässa!

Mässträngsel  

Mässan, 2009 Imorgon är jag på bokmässan! Eftersom jag är bibliotekarie är mässan ett givet tillfälle att träffa kollegor och gamla kurskamrater men jag försöker också hitta nya roliga böcker att recensera. På mässan kan man även lyssna på en mängd intressanta seminarier, här är några tips!:

Torsdag
10:20-10:40 Slow Fashion - din guide till smart och hållbart mode med Jennie Johansson, Helena Lindblom och Johanna Nilsson. Inom slow fashion-rörelsen står eftertanke, medvetenhet och miljö i fokus och du får lära dig hur du skapar en garderob som är både snygg och snäll! Lena Israelsson pratar om sin bok Odla året, där du får inspirerande och kunniga tips om grönsaker, örter och kryddor som passar de fyra årstiderna. Vilka odlingsmetoder som är bäst för olika växter, när du bör förkultivera, utplantera och skörda och hur du skapar en bördig jord. Du behöver inte vara en mästerodlare för att skörda färska grönsaker året om!

Fredag
11.20 – 11.40 Den stora ätstörningen – maten, makten, miljön
Vår industriella matproduktion skapar stora ekologiska och sociala problem. Hur skapar vi en mer hållbar matproduktion med Gunnar Rundgren, författare och en av grundarna till KRAV-certifieringen
16.30-16.50 Modets pris – vem betalar för de billiga kläderna
Hur blir den globala textilindustrin säkrare och hur kan arbetstagarnas rättigheter stärkas? Författarna till boken ”Modeslavar” har mött textilarbetare ibland annat Bangladesh, Burma och Kambodja.
Medverkande: Journalisterna och författarna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom
Lördag16:00-16:20 Cykla – två hjul som förändrar staden (läs min recension här!)

När ohälsa, miljöförstöring och trafikkaos hotar vår tillvaro blir cykeln en del av lösningen. Hör författarna till boken -Cykla!- berätta om cykelns historia, psykologi och ekonomi. Vad är en bra cykelstad och på vilket sätt förändrar cyklingen en stad?
Medverkande: Maja Lagercrantz och Lina E Johansson. 


Söndag
10:40-11:00 Det vilda Göteborg
På söndag pratar Karin Fingal och Fredrik Schenholm, författare till boken Det vilda Göteborg som jag receserade i början av månaden.
16.20 – 16.40 kan man lära sig mer om att simma med valar. Inget har större påverkan på jordens klimatsystem än havet. Fotografen Martin Almqvist berättar om hur detta hänger ihop och hur haven mår idag.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin