måndag 15 juni 2015

Köttfri måndag världen över


Idag är det köttfria världsdagen! Målet att uppmuntra till att äta mindre kött alternativt att välja kött som är producerat på ett bra sätt. Vi firade med ris och bönor (som vi äter rätt ofta på måndagar ändå) Nu är det bara en månad kvar innan vi åker till Tanzania så vi försöker hålla nere matbudgeten så gott det går eftersom det är så mycket som ska fixas/köpas innan vi åker.

Är du sugen på annat än bönor har jag lagat kirskålspaj och nässelpesto här på bloggen. I Sverige är Quorn är partner till World Meat Free Day och de har bland annat lanserat en ny hamburgare som jag funderar på att prova till midsommar. Vad gäller quorns klimatpåverkan så verkar det råda delade meningar. Enligt en artikel från Fältbiologerna talar odlingstakten och det förhållandevis lilla behovet av mark för quorn för att det är ett klimatsmart alternativ. Men många källor menar att fabriksprocessade produkter som quorn aldrig kan bli lika energisnåla som andra vegetariska proteinalternativ och baljväxter ses i så fall som en bättre bas för en hållbar kost.

Mer
En intressant artikel om Quorn från Forskning och framsteg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin