fredag 5 juni 2015

Favorit i repris: Mat & smak
Uppdaterat 2015!

Det här blogginlägget publicerades ursprungligen 2010 men Mat & Smak är en bra resurs som har utvecklats under åren och som förtjänar att uppmärksammas igen.

2009 lanserades webbplatsen Mat & smak, under parollen "en  guide till mat att lita på". Tanken var att fungera som en samlingsplats på webben för dem som vill ha kunskap och inspiration kring mat som man kan lita på, mat framställd med äkta stolthet och bra råvaror. Man lanserade bland annat bland annat en sökbar katalog med 600 lokala producenter av bra mat, artiklar, aktuella råvaror för säsongen och en kalender med matevenemang.Även recept ingick i konceptet. Ansvarig för dessa var bland annat Margaretha König, mer känd som Maggie med bland annat matprogrammet ”Maggies mat” i Radio Uppland och Radio Kristianstad. En period satsade man på bloggar, ett projekt som jordbruksminster Eskil Erlandsson invigde. 

Sedan dess har webbplatsen utvecklats till en "mötesplats kring mat att lita".  I december 2013 lanserades även en webbshop som är kopplad till hemsidan. Där säljer man produkter som ekologisk buljong, svenska trattkantareller och annan torkad svamp samt olika typer av oljor. Det finns även deliboxar att ge bort i present.


Bakom Mat & Smak står Anna Harald, kock och projektledare och Marie Jönsson, webbdesigner och fotograf - vanliga konsumenter på jakt efter bra mat, kunskap och inspiration.  Från början var även Lena Jasslin,  projektledare och skribent involverad i projektet.

Mer
Följ Mat & smak på twitter

Ursprungligen publicerat 2010-05-24


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin