fredag 29 maj 2015

På resande fotAtt resa är ett av mina stora intressen. På den här sidan har jag samlat blogginlägg som handlar om min resor runt om i Sverige och resten av världen.
Jag reser gärna med cykel, buss,tåg, båt och bor oftast på vandrarhem eller enklare hotell. Ofta är resan minst lika mycket målet i sig. Både längs vägen och på plats gillar jag att testa mat och jag lägger hellre tid pengar på sevärdheter än att shoppa.


Igår smyglanserade jag "på resande fot" min samlingssida med reserelaterade blogginlägg.Tanken är att man ska kunna få tips och inspiration om man är intresserad av resor som inte bara går ut på att att shoppa, bo och äta dyrt osv... Jag ska försöka att bli bättre på att skriva mer praktiskt inriktade inlägg när jag är ute och reser också.

2015 är ju ett riktigt reseår för mig och nu närmast väntar en kombinerad nöjes- och arbetsresa till Norge. Jag ska ta tåget till Köpenhamn, hämta upp en av mina cyklar, ta färjan till Oslo och tillbringa helgen där med att kolla in cykelvägar och annat inför årets cykelresa, Cycling for libraries. Därefter blir det studiebesök med kollegor i Oslo innan vi tillsammans tar tåget till Bergen för konferens med nordiska kollegor. Jag stannar även en extra dag för att hinna med att se lite av Bergen (jag kom ju aldrig iväg dit 2010).

Har ni några Oslo & Bergen tips att dela med er av?6 kommentarer:

 1. Vigelandsparken är en upplevelse! Jag såg den första gången som 10 åring och då upptäckte jag hur fint konst kan vara. 35 År senare var upplevelsen lika stark

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Jag var också där när jag var barn och den gjorde ett starkt intryck!

   Radera
 2. Grunerlökka, mysig stadsdel i Oslo, så klart Vigelands parken, en tur med trikken uppför Holmenkollen o en liten vandring där, området runt slottet, Oslo är världens härligaste stad! Bogstaveien (inget för dig kanske;shopping) trevlig gata med hopp backen i siktet.
  Bergen; de gamla Hansa husen o flöjen banen o atmosfären i övrigt!
  Trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Ska absolut kolla in Grunerlökka.

   Radera
 3. Hej! Brukar typ aldrig kommentera men nu bara måste jag. Jag var på utbyte i Bergen under hösten och kan varmt rekommendera stället. Bryggen är sevärd (de gamla hansahusen) och en tur upp till Fløien, endera men Fløibanen eller till fots, eller till Ulriken (det högsta av fjällen runt Bergen. Det finns också massor av små stigar som man kan vandra på som är underbara. Att åka på en fjordtur är också trevligt, beroende på vädret. Önskad dig en trevlig resa och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! En tur upp till Fløien ingår i vår konferens så det ser jag fram emot. Ulriken ska jag kolla in!

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin