onsdag 20 maj 2015

Bokonsdag: Holiday at home


Travelling is such a great way to get inspired as it opens your mind and exposes you to new things. Of course, a vacation always has to end but that feeling doesn’t have to. Why not bring that vacation vibe home with you and infuse some of that feeling into your living spaces? Even the smallest and simplest things can transform your home.

Idag skriver jag om inredningsboken "Holiday at home" av stylisten Jason Grant som jag hittade på biblioteket härom dagen. Att resa är ju ett av mina stora intressen och en bok om hur man får semesterkänsla hemma lät ju lockande. Boken består av närmare 300 sidor somriga bilder och påminner mer om en inredningsblogg än en konventionell inredningsbok . Det är mycket bilder, lite text (mest catchiga inspirationsfraser som "Seek, explore, find" eller "Be an adventurer" och en hel del selfies på författaren.

Grant är australiensare vilket också märks i hans avslappnade och opretantiösa inredningsstil. Man inser att bilderna är stylade men de känns ändå naturliga. Här finns inga av de där överlastade, super matchade amerikanska inredningsmiljöerna som jag ibland kan irritera mig på i böcker och tidningar. Stranden spelar en viktig roll för författaren (han bor vid Bondi beach) vilket också märks i boken. Det är mycket sand, sol och hav.

Boken handlar om hur man kan hämta inspiration från road trips, strandhus, småhotell  och långa lata dagar på stranden när man inreder sitt hem. På så sätt kan man skapa sommar/semesterkänsla året om. Boken består av åtta kapitel om allt från färg till utemiljöer. Jag gillar framförallt kapitel åtta som handlar om återanvändning och återvinning, hur man kan inreda med saker man redan har eller saker man hittar utomhus i naturen.


Boken har fått en del kritik för att bara bestå av fina bilder men jag tycker att det räcker alldeles utmärkt som inspiration.Det handlar inte så mycket om att köpa nya inredningsattiraljer (vilket är en av anledningarna till att den platsar här på Köpstoppsbloggen) som att se på sitt hem med nya ögon och använda sig av det man redan har. Mycket av det man kan se på inspirationsbilderna kan man också skaffa sig gratis eller till en billig penning genom att använda sig av det som finns i naturen eller genom att handla på loppis.

Sen kan man ha i åtanke att den australiensiska beach stilen kanske inte alltid funkar att genomföra fullt ut här i Sverige men man kan ju ta till sig lite som inspiration. Eller varför inte översätta det till vad som skapar sommarkänsla för dig? Även om man inte vill köra sommarstugestilen överallt kan man ju satsa på balkongen eller något. Själv är jag svag för Frankrike och inte minst Provence som inredningsinspiration, kanske för att det är vad jag associerar med sommar och semester.Boktrailer
 
Om författaren
Jason Grant är stylist, född på Tasmanien och uppvuxen i Australien. Han har tidigare gett ut en bok som heter A Place called Home. Vill man inte köpa boken kan man alltid  följa Grant på Instagram, det är samma känsla i bilderna. Är du nyfiken på hur det ser ut hemma hos honom så kan du kika här eller här. Framför allt gillar jag kartan i hans sovrum!

Mer
10 inredningsmissar alla har gjort någon gång på väg mot perfektion (med söta katter!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin