torsdag 28 maj 2015

Favorit i repris: ekoSkåne väntar på dig!Uppdaterat 2015!

Jag bloggade om den här guiden första gången 2009 men tänkte att det passar extra bra att uppdatera så här inför sommaren!

Skåne vimlar av ekologiska nytänkare som öppnar caféer, webbutiker, säljer egenproducerad äpplemust och föder upp glada kycklingar. Och nu kan du hitta till dem! I senaste utgåvan av turisttidningen Skåne läste jag om guiden ekoSkåne som kom ut i för en månad sedan.
Guiden bjuder på ekologiska tips – allt från lyxiga restauranger, smarta klädbutiker till sköna fik och ekofrisörer. I den första rykande färska utgåvan medverkar hela 54 ekologiska aktörer.
Gemensamt för de ekologiska caféerna, restaurangerna och butikerna är att de bryr sig lite extra. Om att du ska få rena och äkta varor. Och om djur och jord.

Jag har besökt några av aktörerna som näms i guiden, som Ängavallen och Mossagården men det finns även massor av nya ställen att upptäcka.

Guiden finns online men kan också hämtas hos de medverkande restaurangerna, caféerna eller butikerna. Den finns också hos de flesta turistbyråerna runt om i Skåne och hos de samarbetspartners som står på listan nedan:

Förutom hos alla butiker, caféer och restauranger som medverkar i guiden så kan du hämta ekoSKÅNE gratis på följande ställen:

 • LRF Skåne, Friluftsvägen 2, Höör
 • Länsstyrelsen i Kristianstad, Östra Boulevarden 62 A
 • Miljöförvaltningen Malmö Stad, Bergsgatan 17
 • Skea Gård, Hässleholm
Den finns också hos de flesta turistbyråerna runt om i Skåne.

5 kommentarer:

 1. TACK!

  Sådana här guider gillar vi =)

  SvaraRadera
 2. Åh nej, varför hade jag inte den hela förra veckan när vi var nere hos mormor och morfar i Skåne? Tack för tipset - den kommer att bli välanvänd vid nästa besök. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarer hos mig :-)

  Är det ok att jag länkar till denna blogg från min fengshuiblogg?

  SvaraRadera
 4. Beatrice - Absolut!

  Mimmi - ja, jag ser fram emot att testa lite nya ställen

  Irene- det får du gärna!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin