tisdag 26 maj 2015

Dags för ett slow fashion uppror!

Alltid rea


Bild: Peter Karlén   

 Redan 2008 bloggade jag om trenden Slow fashion och långsammare mode. Jag har svårt att bedöma om vi egentligen har kommit så mycket längre de senaste 7 åren. Visserligen får experiment som project 333, 6 items or less eller Matilda Kal som jag bloggade för ett tag sedan stort genomslag i media men samtidigt ser jag ju hur shoppinghysterin fortsätter som vanligt när jag går genom Nordstan.

I april i år lanserade Johanna Nilsson, ägare och grundare till smyckesmärket JohannaN, som bloggar på JohannaN ett Slow Fashion-upprop. Bakgrunden är att hon i slutet på 2013 bestämde hon sig för att börja leva som hon lärde, dvs att alla hennes klädinköp samt hår- och hudvårdsinköp skulle ske med eftertanke och vara hållbara.
 Jag vill sakta ner. Jag vill ta hand om mina kläder och uppskatta bra kvalitet. Jag vill oftare välja hållbart, lokalt och second hand. Jag vill hylla den personliga stilen och jag kommer att vara stolt över varje litet steg jag tar. 

Uppropet går ut på att:Det här är något som jag verkligen kan skriva under på! Vill du också se en förändring? Här kan du skriva under! 
Ta även en titt på Johannas blogg! Gästbloggserien var väldigt intressant att följa!

5 kommentarer:

 1. Minns någon tiden man lagade sina kläder... lagar någon sina strumpor?? Det går inte heller, dålig kvalité... vi köper engångskläder :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lagar kläder! Men sällan strumpor måste jag erkänna.

   Radera
  2. min 82-åriga mor fixar fortfarande mina dragkedjor och annat, men nu har jag köpt en egen symaskin! som sonen lånade nyss :)

   Radera
 2. Vad är tidlöst och långsiktigt? Skulle gärna vilja ha tips var jag kan hitta den sortens kläder? Vill hitta en stil som inte är tantig och samtidigt inte för ungdomlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidlöst är ett lite knepigt begrepp. Aldrig riktigt inne men heller aldrig riktigt ute? Sådant som aldirg sysn i skyltfönstret. kanske?

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin