tisdag 25 februari 2014

Mer snö tack!


En lite snögubbe 

Nu har jag varit tillbaka på jobbet en vecka och börjar så smått vänja mig vid att vara inomhus hela dagarna igen. Det är annars en av de bästa sakerna med sportlovet, att man är ute hela dagaran.  Det är tur att man kan se fram emot att dagarna blir längre och att det faktiskt är ljust när man går hem från kontoret.

Årets sportlov var annars mer eller mindre en repris av förre årets äventyr. Då tog vi visserligen bussen till fjällen medan det i år blev hyrbil (minibuss). I övrigt körde vi på samma koncept med godisstopp i Grums och medhavd matsäck på både upp och nervägen. Fördelarna med egen bil var att det enklare att hämta upp de hyrda skidorna och framför allt att vi kunde även ta med oss mer mat. Vi åt mycket bättre det här året! Liksom föregående år kunde vi hålla nere kostnaderna genom att äta alla mål i stugan. Dessutom upptäckte vi värmestugan, perfekt att äta mellanmål där för att sedan orka åka lite mer!

Det blev mer skidåkning i år också eftersom barnen var duktigare. Skidskola är verkligen väl investerade pengar! Vi passade även på att åka en del kvällsåkning också då det var betydligt mindre människor i backarna efter kl 16.
Tyvärr blev det ingen längdåkning för mig och heller inte så mycket snowboard. Jag får dock tillfälle att åka skidor redan till helgen igen då jag ska på vinterkonferens med jobbet.
Sedan såg vi älgar några kilometer utanför Malung. Det var nog första gången som barnen såg älgar "i det vilda" (egentligen någons trädgård...)

 Hemresan däremot var väldigt jobbig med halt väglag och snöoväder men vi lyckades hinna hem oskadda och i tid till Melodifestivalen. Dottern hade nämligen vunnit biljetter till delfinalen i Göteborg. Det var verkligen häftigt att uppleva melodifestivalen på plats. Även om jag inte är något jättefan av musiken var det spännande att se hela "produktionen" med olika kameror. Allt skedde verkligen framför ögonen på oss, även programledarnas klädbyten.
Men nu är det tillbaka till verkligheten och framöver väntar en tuff period med mycket plugg. Mars är intensivt med tre parallella kurser så det kommer förmodligen bli färre och kortare blogginlägg en tid framöver.

5 kommentarer:

 1. Härligt vara ute och tillfjälls! Och håller verkligen med om att skidskolan är väl investerade pengar! Många skulle ha så mycket roligare i skidbacken med lite skidskola i ben och huvud... Talar även av egen erfarenhet i frågan :) Då min egen åkning blev nåt helt annat efter att ha gått skidskola själv... Även mina barn fick goda grunder att bygga vidare på när de gick skidskola...

  SvaraRadera
 2. Hej! Vi var till Trysil,Norge på sportlovet men bodde i Sverige vid norska gränsen. Hitta en stuga för 1300 kr för 5 nätter.Stugan hade allt.Vi lagade all mat i stugan och hade med korv och bröd,wraps och varm chocklad till skidbacken.Vi hade jätte kul men höll ner kostnaden mer än alla de andra sportlovsåren p.g.a att jag hittade din fina och suveräna blogg.Kram Ingela.

  SvaraRadera
 3. Aktiva dagar, ja jag är själv "uppväxt" med skidskola och man lär ju sig inte bara tenik utan även hur man uppför sig i backen.
  Ingela, roligt att höra. Det lät ju som ett kanonpris!

  SvaraRadera
 4. Aktiva dagar, ja jag är själv "uppväxt" med skidskola och man lär ju sig inte bara tenik utan även hur man uppför sig i backen.
  Ingela, roligt att höra. Det lät ju som ett kanonpris!

  SvaraRadera
 5. Mm, det är härligt att barnen lär sig skidåkning, även om man funderar hur mycket snö det komemr att vara framöver. Här i norr så har vi en +grads-vinter. Underligt... Kram

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin