fredag 11 januari 2013

Hållbarheten - framtidens boendeprojektHållbarheten är ett intressant boendeprojekt i Västra hamnen, Malmö. Hållbarheten är ett energismart hus med åtta hyreslägenheter och bakom projektet står E.ON tillsammans med arkitektbyrån Hauschild-Siegel. Namnet kommer syftar på framtidens (hållbara) boende. 

Just nu söker man hyresgäster som är sugna på att leva med Sveriges mest avancerade testsystem för att mäta och styra energianvändningen. Man söker personer och familjer som ser olika ut utifrån alla möjliga parametrar och preferenser då man vill spegla den mångfald som finns i Sverige.
Intresseanmälan för lägenheterna görs på http://www.eon.se/hallbarheten t.o.m den 21 januari. Därefter kommer man att kunna följa inflyttningsprocessen på hemsidan och se och höra om de boendes förväntningar.Längre fram under 2013 kommer man att kunna följa deras erfarenheter, delta i olika aktiviteter och tävlingar, samt besöka E.ONs showroom i Hållbarheten.
Hyresnivån ganska hög men det här ingår i varje lägenhet i Hållbarheten:

·         Tillgång till gas- eller elbil
·         Elcykel
·         Orangeri/växthus
·         iPad för att enkelt kunna styra energiåtgången, även när man inte är hemma.
Dessutom har de boende även tillgång till pool på taket och bastu, som värms med biogas och solfångare. På taket finns även en vindkraftanläggning och solceller.
Det ska bli intressant att följa projektet!

2 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin