tisdag 29 januari 2013

Begagnatutmaningen i januari

Vardagsrum
 Gamla lägenheten, en härlig blandning av Blocketfynd (soffbord och i sideboard), arvegods (matta & TV) samt vinster från Konstföreningens lotteri (tavlorna)

 I början av januari bloggade jag om att jag skulle följa the Compact i år, dvs att handla begagnat i så stor utsträckning som möjligt. Anledningarna är att det är bra för min ekonomi och bra för miljön - och att det är kul med en utmaning.
Hitills har det gått hyfsat, jag har varit runt en del på loppisar (skrivbordslampa, Cath Kidston påslakan och sparbössa i form av månglob), men även fått bra saker genom Freecyle (duschdraperi och torkställning) samt budat hem saker från Tradera (jordgloboch stegpall). Nytt skrivbord till sonen hittade jag på Blocket  och kurslitteratur till mitt projekt "ta det där tentorna jag missade för 15 år sedan" har jag köpt begagnad av en student.
Vid tre tillfällen har jag slentrianmässigt handlat nytt utan att reflektera över det. Det handlade inte om några större summor eller saker, en inredningstidning för 49 kr, en gympapåse till sonen för 50 kr och en ugnsform på rea för 49 kr. Det som irriterar mig är att jag inte tänkte på att jag inte skulle handla nytt förrän efteråt.
Men det är bara att ta nya tag. Veckans projekt blir att försöka ordna transport så att jag kan hämta två mattor som jag fått via Freecycle.

Dessutom vet jag att jag förmodligen kommer att köpa en hel del nyproducerat när jag väl får en lägenhet men tills dess kan jag försöka att hitta så mycket som möjligt begagnat. Så på min lista står:

rosa skrivbordslampa till dottern
underlakan
hallspegel i 50/60-talsstil
dörrmatta
köksklocka retroinspirerad
lampskärm till en gammal Freecyclelampa där skärmen gått sönder
klädställning på hjul eftersom den gamla var helt utsliten och gav upp
nytt överdrag till min poängfåtölj från IKEA (köpt begagnad förra året)
tallrikshylla (till ett sådant här projekt i dotterns rum)
trådkorg i metall

Sen vill dottern ha en vikvägg av vitt trä...och sonen ska få en anslagstavla i den här stilen och då blir det att leta byggmaterial

2 kommentarer:

  1. Trots skilmässa och bekymmer, vad härligt att få börja om på något nytt. Inte göra om gamla misstag. Få göra lite som man vill och önskar. Underbart.

    Lycka till
    Me

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, det gäller att fokusera på det positiva!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin