fredag 25 januari 2013

Filmfredag: miniboTwo years ago, Debra and her family lived in a nearly 2000 square foot home on an acre and a half of land. Then her husband lost his job and they began to work 4 jobs between them to pay the mortgage, until one day they remembered they had a choice.


Debra och hennes man hade bott 9 år i Sydamerika innan de flyttade tillbaka och fick barn. Då hade det inte kännts som någon uppoffring att leva litet, utan snarare ett bra sätt att fokusera på det viktiga i livet. De bestämde sig för att de ville tillbaka till de enklare livet. För att uppnå detta slutade de arbeta så hårt, de gav bort eller sålde att överflödiga prylar och började titta efter det perfekta huset.
Debra hade alltid varit svag för de typiska "Mississippi shotgun style" husen och en dag när de kollad eigenom annonserna på craigslist såg de en annons för ett företag i Arkansas som byggde arkitektritade minihus. Hus som dessutom var så billiga att de inte skulle behöva låna till boendet. Huset ritades och byggdes av Scott Stewart på företaget Slabtown Customs. Bara 6 veckor senare och $15,000 fattigare stod de där med sitt alldeles egna (och helt avbetalade) hem.
Idag bor Debra, hennes man och 13-åriga soni ett 320-square ft hem som inte känns som en uppoffring utan precis lagom för deras behov. Debra & hennes man Gary arbetar dessutom hemifrån (eller snarare i huset brevid) med att sälja babyattiraljer.  De utnyttjar verkligen arbetsutrymmet smart med vertikal förvaring längs med väggarna i "arbetshuset".


Mer
Läs mer om deras liv här!
En uppföljningav deras liv 2 år senare!4 kommentarer:

 1. Jag skulle nog inte klara av att bo tre personer så tätt inpå. Men om jag hade bott själv så hade jag absolut övervägt det! Hur smart som helst. Vi bor ju på för stora ytor idag, det här är ju helt klart mer miljövänligt.

  SvaraRadera
 2. hej hej.
  nja,det där är nog lite väl litet även för mig som gilar compact living/simple living.
  vi bor idag på 47kvm med BRA planlösning med riktiga "rum"

  förresten länken "läs mer om deras liv här" funkar inte! :-(

  SvaraRadera
 3. Tack, nu har jag fixat länken och lagt till ytterligare en.

  SvaraRadera
 4. Min väninna med make (vuxna barn) byggde ett hus i USA på 250 m², hon sa att man inte kan bygga mindre där....

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin