tisdag 24 juli 2012

Med lätt bagage - funderingar kring cykelpackning

2012-06-26 12.55.23

Någonstans i Tyskland....

I maj förra året bloggade jag om packningen och de sista förberedelserna inför cycling for libraries 2011. I april i år skrev jag om hur det egentligen inte hänger på utrustningen utan mer på lusten när det gäller att ge sig ut på äventyr. Men nu när det alldeles snart är dags att ge sig iväg igen på årets andra cykeläventyr bestämde jag mig för att utvärdera cykelpackningen igen. Kanske är det ett sätt att hålla resfebern borta :-)


Riktigt nöjd med

 • solskyddskräm & after sun,solen tar mer än vad man tror när man cyklar. Visserligen fick jag en tjusig "cykelbränna" men jag brände mig tack och lov aldrig
 • vantar och mössa (tunna löparmodeller från craft) - användes bara en kväll som skydd mot mygg men det var det väl värt.
 • Mitt mealkit från Lightmyfire - perfekt till frukosten. Stor mugg till te, liten mugg till havtornjuicen, en tallrik till macka och en tallrik till äggröra.
 • Reseladdarset som jag köpte från Teknikmagasinet - det använde jag varje dag och har numera alltid med mig när jag reser.
 • Mina nyinköpta cykelväskor - särskilt de dagar det inte regnade och jag bara klarade mig med en styrstångsväska
 • Thermarest liggunderlaget - lite svårt att tömma på luft men bekvämt och det har använts en hel del även efter cyc4lib

Onödigt (på just den här resan)
 • Regnbyxorna använde jag aldrig. Det regnade bara två eftermiddagar och då räckte det med att ha min långa (3/4) cykelbyxor och regnjackan
 • Cykelslangarna och punkteringskitet använde jag inte heller (kanske tack vare mina nya däck) men det var bra ändå att ha med
 • Mina gula glasögon förblev oanvända däremot använde jag mina vanliga solglasögon tills de åkte i backen för 25.e gången och gick sönder.
 • Kepsen använde jag bara någon enstaka gång däremot använde jag en av mina handdukar på huvudet. Det var praktiskt att blöta den för att kyla ner huvudet i solen. Tror att det hade räckt med en buff.
 • Extra fleece, det hade räckt med 1...
 • Torkad frukt & snacks, upptäckte att min mage inte pallar med för mycket - dessutom hade vi regelbundna mat, dricka- och glasspauser så jag hade inte behövt släpa så mycket.
 • Baddräkt - visserligen användes den i poolen men de andra gångerna näckade vi eller badade i underkläder/cykelkläder.
Saknade
 • Det hade varit bra att ha med sig en propp till tvättstället och en tvättlina i om att jag tvättade upp mina kläder nästan varje kväll. Jag köpte faktiskt det här senare på sommaren och har använt det en hel del när jag varit ute och rest.
 • diskmedel -  tack och lov fanns det diskmedel på det cykelturistvänliga hotellet i Güstrow för mitt mealkit började lukta lite trots att jag noga sköljt ur det efter varje måltid. En liten tvättsvamp hade nog också varit praktiskt 
Tidigare i somras var jag på en egen cykelsemester utan support. Då lärde jag mig uppskatta mina regnkläder, vanliga 2 liters plastpåsar för att hålla fötterna torra samt blöjsalva mot skavsår. Trangiat var också guld värt! Istället för torkad frukt hade vi hårdkokta ägg och kex med oss.

5 kommentarer:

 1. Diskmedel packar sönerna alltid med :)
  I miniflaska. Och tvättsvamp....

  SvaraRadera
 2. P.S.
  jag har fått ärva en del av sönernas fina tunna underställ av merinoull, värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Ull har den fina egenskapen att det värmer även när det blir fuktigt och naturlig doftkontroll gör att det inte börjar lukta vid användning... Man tvättar dem inte lika ofta, vädrar.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att tvättsvamp ofta lätt blir äcklig om den ligger i packningen eftersom den inte får torka ordentligt. Jag brukar istället använda ett sådant där utbytbart diskborsthuvud och strunta i själva skaftet.

  Vad har du köpt för tvättlina? Hur fäster du den?

  SvaraRadera
 4. tvättsvampar hinner torka på natten och man sköljer ju och vrider dem...

  SvaraRadera
 5. Ja, det brukar gå ganska snabbt att torka tvättsvamp. /Erik

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin