måndag 23 juli 2012

Matmåndag: Njut av närodlat på semestern


Molsbordet


En av de sakerna vi brukar uppskatta mest med att vara på semester är att prova mat och dryck som man inte vanligtvis har till vardags. Vi semestrar ofta i Danmark och det betyder wienerbröd till frukost på helgen och barnen får chokladpålägg till mackan - men bara så länge vi är på semester, just för att det ska vara något speciellt-

Vi försöker också prova lokala delikatesser från området. Här i området Mols finns Molsbordet, en sammanslutning av producenter och restauranter som värnar om närproducerat med kvalitet. Här ingår bland annat Ebeltoft Gårdbryggeri och Woodshade organics som jag besökte i påskas. Nu i sommar har vi bland annat provat hallonsoda och lokalt öl från gårdsbyggeriet.
Smag Djursland är en annan sammanslutning som täcker in hela Djursland (där Mols är en del) med restauranter, producenter och gårdsbutiker bland sina medlemmar. Nu på sommaren kan man träffa producenter och provsmaka varor i torghandeln och vid andra tillfällen.

Vid vart och varannat hus säljer man dessutom egenproducerade livsmedel, det kan vara allt från frukt och grönt, till flädersaft eller honung. Det är bara att stanna och titta om det är något som ser gott ut och lägga pengarna i kassalådan,

3 kommentarer:

  1. Jeg har meget gerne ville se Mols og omegn siden jeg læste

    Stigninger og fald

    af Josefine Klougart

    Tak for at du lige mindede mig om at jeg må en tur til Jylland!

    SvaraRadera
  2. Tack för boktipset! Den ska jag definitivt läsa!

    SvaraRadera
  3. chokladpålägg till mackan fick jag en gång hemma hos en dansk familj, lite skumt

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin