måndag 9 juli 2012

Matmåndag - prova en smakrunda på semestern

Tomater  

Goda tomater i Viken

En smakrik halländsk upplevelse för alla sinnen,
vi bjuder på lokala smakprover och historiska minnen.
Vandra och njut av djur och natur allt i harmoni,
följ med oss och upplev vårt fantastiska halländska skafferi.

I januari skrev jag om den inspirerande boken Halländska gårdsbutiker & kaféer, en svensk matresa. 
Jag tyckte att den utgjorde en utmärkt inspiraiton för en hemester. När jag tittade på vad man kunde göra för kul i Halmstad hittade jag Smakrundan som erbjuder vandringar i vackra Halland och guidar dig genom maten, naturen och historien på ett lättsamt sätt.
Rent praktiskt får man under vandringen stanna till på flera ställen och där får man smaka på-, och höra guidern berätta om olika livsmedel. Det handlar även om landskapets historia och natur. Produkterna kommer från det halländska jordbruket det vill säga kött, frukt, grönt, bröd, dryck och mejeriprodukter samt det havet och sjöarna i inlandet ger. Efter avslutad vandring har man  fått njuta av ett säsongsbetonat halländskt smörgåsbord med mat och dryck från olika lokala producenter.
Vilken kanon idé!

Även i Skåne
Vi har tidigare gjort egna matresor i Skåne men det finns också organiserade matvandringar som arrangeras av Upplev och njut, Haväng m. fl. Matkaravan och Food by the way är mer stadsinriktade vandringar och för cykeläölskare som jag finns det guidade rundturer på cykel i och runt Åhus där man besöker flera lokala producenter och provsmakar deras delikatesser....

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin