torsdag 14 juni 2012

Vem vill inte ha mer energi?

2012-06-01 20.46.16

Personer som har mycket energi är bra på att balansera mellan familj, arbete och fritid...
Enligt en artikel i DN går det att träna upp sin energi. Det gäller bara att "leva medvetet" vilket oftare kan vara lättare sagt än gjort. Susanne Pettersson är idrottspyskolog har skrivit böcker som "Ta fram kraften inom dig" och "Bryt ihop och kom igen" och hon menar att ett målinriktat och medvetet liv också alstrar mer energi.


– När du vet vad du vill, dina mål och avsikter, och har en riktning som går åt det hållet, får du mer energi, säger Susanne Pettersson.

Själv tycker jag mycket att det går i perioder. I bland har man bra flow, saker blir gjorda, mål uppnås och livet känns enkelt. Sen inträffar en eller kanske flera saker som gör att man tappar tempo och kanske förlorar sina mål ur sikte.  Det kan vara att man drar på sig en skada när man som bäst tränar inför ett lopp eller en utmaning, barnen blir sjuka och man får vabba trots att man ha en deadline på jobbet. Då gäller det att ändå behålla perspektivet och försöka komma upp ur diket och tillbaka på banan igen.

Själv fick jag rejält med grus i maskineriet förra veckan. Det var segt att komma igång på jobbet efter den lediga dagen mitt i veckan och dottern fick flera allvarliga allergiska reaktioner som gjorde det svårt att koncentrera sig. På fredagskvällen slog jag i knät rejält i ett köksskåp när jag som bäst höll på att förbereda mat inför helgens släktträff. Tidigt på lördag morgon fick dottern ytterligare en allergisk reaktion och istället för att i lugn och ro beta av de kvarvarande uppgifterna innan gästerna kom fick jag köra i 160 km/h till sjukhuset för att sedan spendera större delen av dagen i väntan på läkaren.

Visst var det jobbigt innan vi fick medicin, urtrist att vänta på sjukhuset i 7h innan vi fick träffa läkare och vi var vrålhungriga när vi äntligen fick komma hem och umgås med de kvarvarande gästerna. Men släktträffen förlöpte väl, kanske för att jag ändå hunnit förbereda lite och träningen inför sommarens cykelturer får ligga nere lite. Idag (söndag) har jag varit på fotbollsturnering med sonen men också passat på att ta det lite lugnt, ladda batterierna och planera den kommande veckan. Det får bli lite längre startsträcka men det enda som som är viktigt är ändå att dottern mår bra. Det mesta annat är oviktigt.

2 kommentarer:

  1. Så klart att det viktigaste är dottern och att det gick bra. Angående energi så upplever jag att det går i vågor och jag undrar om det egentligen inte ska göra det. Ligger man på maxfart hela tiden så bränner man ut sig... Alla batterier måste laddas ibland och det är mycket som egentligen är oviktigt... Cyber kram

    SvaraRadera
  2. jo, det händer alltid något med barn, men jag var lugn med dem (skakis först efteråt :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin