måndag 18 juni 2012

Matmåndag: Håll matlådan kall

På tåget

 Matsäck på Öresundståget...

En av mina nyårsambitioner var att bli duktigare på att ta med matlåda, både för att spara pengar och ta till vara på rester. Hitills har det gått ganska bra, jag har i snitt med mig mat 4 av 5 dagar. Jag försöker också boka in en utelunch med någon kollega eller kompis en dag veckan. Dessutom har jag snabbmisosoppa i skrivbordslådan ifall jag har glömt lunchlådan hemma och helt enkelt inte orkar gå ut köpa lunch.

Jag är alltid på jakt efter bra matsäcksidéer och prylar som kan underlätta och inspirera när det gäller att ta med lunch. Jag är väldigt nöjd med både min bentobox samt min lunchväska med minikylklamp och de smarta lunchskins (återanvändningsbara påsar som man har sina smörgåsar i) som jag köpte i New York.
Bild: pressbild frossypacks

Häromdagen hade en kollega med sig en sk frozzypack som består av en matlåda med frysbart lock - på så sätt kan matlådan hålla sig kall när man inte har tillgång till kylskåp.

Upphovskvinnan bakom matlådan, Carolina Sundberg, tröttnade på att skicka iväg sina barn till skolan med luncher som hon visste skulle hinna bli ofräscha innan det var dags att äta dem. Med Frozzypack ska maten hålla sig kylskåpskall i upp till sju timmar i rumstemperatur. Matlådans lock innehåller en kylbevande gelé som efter tio timmar i frysen garanterar fräsch mat till lunch och senare. Riktigt smart!

Köpstoppsalternativ!
Vill du inte lägga pengar på en frozzypack kan du göra som jag brukar göra. Är man bara lite förutseende kan man stoppa in en flaska med vatten eller saft i frysen kvällen innan. På så sätt får man en perfekt kylklamp som håller resten av matsäcken kall

4 kommentarer:

 1. mormor Hannele på Hisingen19 juni 2012 kl. 10:49

  förr i tiden hade man smörpapper på smörgåsar, prasslar fint, jag tror det finns att köpa fortfarande, även färdigklippta smörpapper att lägga mellanmackorna.

  SvaraRadera
 2. jo, det är många matsäckar man skickat med barnen...

  SvaraRadera
 3. P.P.S.
  till riktigt långa utflykter har vi torkat kött, grönsaker och annat själva. Gott, nyttigt och billigare än den färdigköpta frysmaten. Dottern hade ofta med sig en påse torkat kryddat kött i plastpåse till föreläsningar och jobbet, behövs inga kylklaffar..

  SvaraRadera
 4. Jag använder ofta smörpapper eller sk. mellanlägg, jag tycker att de är väldigt praktiska!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin