torsdag 7 juni 2012

Livet och pengarna


”Privatekonomi är ett mycket angeläget ämne i samhällskunskapen då det kanske är sista tillfället att ge alla ungdomar, oavsett familjeförhållanden, kunskap och redskap inför vuxenlivet."

Jag har skrivit om tävlingen koll på cashen flera gånger. I tävlingens senaste nyhetsbrev fick jag tips om Livet och pengarna, ett annat utbildningsmaterial som är framtaget av Kronofogden , Konsumentverket och Finansinspektionen. Det är en film om privatekonomi, konsumenträtt och lite action. Tanken är att ge elever utökade kunskaper i privatekonomi, konsumenträtt och internethandel. Filmen riktar sig främst till högstadiet men passar även äldre elever, Inte minst är sådant här aktuellt nu i studentdagar då många handlar klänningar på nätet.
Att diskutera pengar med yngre barn kan vara betydligt knepigare. J.D från Get rich slowly har varit ute och diskuterat ekonomi med 5:e klassare och bloggar om det här. Jag har främst erfarenheter från diskussionerna med mina egna barn, som i år blir 8 och 9. Storebror t. ex är av åsikten att vi måste vara väldigt fattiga eftersom vi aldrig varit på semester i Thailand och inte helle rhar vi några plattTV...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin