lördag 26 november 2011

Filmlördag: What would Jesus Buy?


Idag ordnar Effekt filmvisning i Stockholm men har du inte möjlighet att ta dig dit kan du alltid titta hemma! Ett bra sätt att spendera en köpfri dag!

Texten nedan är en återpublicering av ett inlägg från januari 2008 då jag bloggade om Rev. (Reverend) Billy.SvD har idag ett långt reportage om Rev. (Reverend) Billy, eller Bill Talen som han egentligen heter, och hans Church of Stop Shopping. Rev Billy brukar vara särskilt aktiv kring Not Buying Day och det har hänt mer än en gång att han har fått åka i finkan.
Man har även intervjuat Anna-Sara Malmgren, 31-årig svensk filosofidoktorand som bott i USA i sju år och som är tenor i Rev Billys gospelkör The Stop Shopping Choir. Rev Billy och hans antishoppingkyrka är just nu aktuella i filmen What would jesus Buy?. Bakolm filmen står Morgan Spurlock, känd för sitt projekt, Super Size Me, där han bara åt McDonalds mat i 30 dagar.
What would Jesus Buy syftar naturligtvis på den (i USA välkända) ramsan What would Jesus do (WWJD)?


Mer!

Rev. Billys blogg
Radiointervju med Rev Billy (+ transcript)

2 kommentarer:

  1. Jag kan annars rekommendera "Familjen Jones" som en lättsmält holywoodrulle med oväntat djupt budskap denna dag.

    Eller spendera kvällen med att läsa om konsumtion på min blogg: http://regnavdagar.blogspot.com/2011/11/kejsarens-nya-klader-en-kronika-om.html

    SvaraRadera
  2. Jesus kanske gillar Rolling Stones plattor, musik blir man glad av.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin