fredag 4 november 2011

Filmfredag: Överdos


Överdos - en film om nästa finanskris from Devell/Borgs on Vimeo.

”Överdos” är en svensk dokumentär som spårar orsakerna till finanskrisen och undersöker den kusliga likheten med dagens situation, när stater som Grekland, Island och till och med Storbritannien och USA tycks riskera att kollapsa. Dokumentären baseras på boken ”En perfekt storm” av författaren Johan Norberg. Hans bestseller ”Till världskapitalismens försvar” har översatts till mer än 20 språk.

"Överdos" hade världspremiär 8 maj i Washington DC, USA, vid filmfestivalen "Politics on Film". Därefter har filmen antagits till tio filmfestivaler runt om i världen, och utsetts till ”Best Feature Documentary” vid San Francisco Frozen Film Festival, och nominerats till bästa nordiska dokumentär 2010 vid Nordisk Panorama. Den distribueras internationellt av Journeyman Pictures, och har visats på teve i flera länder.


Regissören Martin Borgs debuterade 2006 med dokumentären ”1200 miljarder” om slöseri med skattepengar. Den sändes på TV3 och TV8 några dagar före riksdagsvalet 2006. 2009 startade Borgs produktionsbolaget Devell/Borgs AB tillsammans med producenten Henrik Devell. ”Överdos” är deras första produktion.

2 kommentarer:

  1. vuxna människor spelar med leksakspengar

    SvaraRadera
  2. ...och i spelet ingår ju också dessvärre ett alldeles riktigt jordklot...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin