torsdag 26 maj 2011

TV-tips! CNN visar fyra program om Köpenhamn, cykling och stadens miljötänk i juni”the bicycle is maybe the best symbol of Danish happiness”…

”Många städer har planer på att bli mer hållbara men det är spännande att vara i en stad som redan är på god väg att bli en hållbar stad, frågan här är istället hur man ska bevara och utveckla det. Hållbarhet är en livsstil här. Ett exempel på det är cykelåkandet, invånarna väljer inte cykeln varje morgon för att de vill rädda världen, det är helt enkelt det bästa sättet att ta sig runt här”, säger Richard Quest.

I programmet Future Cities med Richard Quest får tittaren en inblick i hur städer anpassar sig till morgondagens utmaningar. I sommar är Danmarks huvudstad Köpenhamn i fokus. Future Cities Copenhagen visas på CNN International i juni och juli. Fokus för serien om Köpenhamn är hur staden planerar att behålla sin position som en av världens ledande städer inom miljötänk och hållbarhet. Teamet har just spenderat över en vecka i Köpenhamn för inspelningar och programmet kommer bland annat att innehålla reportage om stadens många cyklister och intervjuer med HKH Kronprins Frederik av Danmark, arkitekten Bjarke Engels och Tivolis administrative direktör Lars Liebst.

Programmet kommer att visas i fyra delar under Richard Quests programserie Quest Means Business och kommer att sändas varje måndag i juni med start måndagen den 6 juni, klockan 21.00. I juli visas även ett längre specialprogram om Köpenhamn med samtliga fyra inslag.
Future Cities Helsinki sändes i vintras på CNN och nu är Norden i fokus för andra gången i år. Programmet och CNN:s besök i Köpenhamn har redan fått stor uppmärksamhet i Danmark.

Tyvärr missar jag första programmet eftersom jag är i Berlin då men jag ska försöka att se de övriga.

Mer
Copenhagen: A local's view

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin