lördag 28 maj 2011

Klimatfilmfestival (Göteborg)För andra året i rad anordnar Färnebo Folkhögskola filial i samarbete med Filmcentrum Väst filmfestival! Man kommer att visa tre inspirerande filmer som på olika sätt visar hur vi kan göra vår värld schysstare, grönare och mer hållbar.

Filmerna i år är:
Jag går hellre naken
Vi får möta Natalie som har insett att det inte bara är roligt att shoppa kläder, utan att det faktiskt har negativa konsekvenser. Hon bestämmer sig därför för att ta reda på vad vår klädkonsumtion har för effekter på miljön.
Av: Thomas Öberg, Maria Delborg, Anne Waldemarsson, Natalie Olinder

Ta hand om dig
En film om makten över din egen hälsa. Vem skall man lita på i en djungel av råd? Är den vanliga sjukvården och dess piller lösningen, eller kan alternativa metoder vara bättre ibland?
Av: Andrea Rosén, Andreas Frick-Toresand, Peter Widell


Glimtar av förändring
Skulle en mer hållbar livsstil kunna innebära ett bättre, roligare liv och en mer rättvis värld? Du får möta Markus, Liv och Annika som alla har tankar kring detta och vars ord blivit handling. Sebastian, med insikt i aktuell lyckoforskning, ser ett samband mellan lycka och en klimatomställning.
Av: Olivia Andersson, Josef Ingvarsson, Kerstin Weijdegård, Nadine Rigal-Håkansson

Efter filmerna kommer det finnas chans att ställa frågor till filmskaparna och det kommer bli diskussion och samtal om ämnena som filmerna behandlar.

För bara 40 kronor får man se tre intressanta filmer! Det kommer även finnas möjlighet att köpa vegansk och vegetarisk fika i caféet.

Tider och biljetter på www.bioroy.se

1 kommentar:

  1. Åååå
    Något sådant på andra sidan av Sverige, typ STHLM?

    Vill verkligen gå!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin