måndag 16 maj 2011

Kunskap & tillväxtAtt dela med sig av sin kunskap, kreativitet och inspiration är mer än en trend. Det är ett sätt att leva. Och kunskap är det nya cash.

I helgen gick Sharea av stapeln på Världskulturmuseet i Göteborg. Över 100 personer var på plats för att träffas, lära ut och lära sig en massa nytt. Bakom Sharea står David Stiernholm, struktör; och Navid Modiri, kreativ entre­prenör i bolaget me&do.
Jag kunde inte vara med men följde däremot Sharea via Twitter (#sharea2011). På så sätt kunde jag ta del av Maria Gustafssons "Mod in action" presentation, läsa om Lean och hänga med i mycket annat via både ljud och bild.

Tillväxt på tapeten
Samtidigt i Stockholm pågick Tillväxtforum 2011, en dag sprängfylld med föreläsningar, nätverkande, workshops och debatter - allt i syfte att öppna upp diskussioner och skapa nya vägar framåt. i frågan huruvida ständig tillväxt är nödvändig. Arrangörer var nätverket Steg 3 med stöd av Gröna gruppen i EU-parlamentet, den gröna tankesmedjan Cogito, klimatmagasinet Effekt, Arbetarrörelsens Tankesmedja, ABF, Frihttp://www.blogger.com/img/blank.gifa Tidningar och TGIM - Thank God It ́s Monday.
Kolla på Tillväxtens psykologi och moral - det personliga och det politiska

Åh nej, nu har #tillväxtforum förvandlats till en gubbkommentarsfest. #gubbåret2011Även Tillväxtforum kunde följas via Twitter (#tillväxtforum) eller via bild och text på olika bloggar. Fördelen (och nackdelen) med att följa ett event på distans att man får med på högt och lågt....

Nätverket Steg 3
Steg 3 bildades våren 2010 och är ett informellt nätverk bestående av personer som i sitt arbete berör tillväxtfrågan ur olika vinklar. Genom att samlas i ett gemensamt nätverk hoppas Steg 3 kunna visa att frågan om problemen med ekonomisk tillväxt är angelägen och behöver tas på betydligt större allvar. Medlemmarna i nätverket har inte exakt samma uppfattning om vilka lösningar som är bäst för framtiden, men delar åsikten att tillväxtfrågan måste upp på den politiska agendan och tillåtas bli en viktig del av samhällsdebatten. Nätverket har bland annat publicerat en rad olika debattartiklar om peak oil bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin