torsdag 24 maj 2007

Inget blod


Imorse gick jag förbi Droppen. Tyvärr blev jag nobbad eftersom min blodvolym är för liten (dvs. jag är för kort och väger för lite). det var värt ett försökt i alla fall. Dessutom hade jag sett fram emot lite gratis frukost eftersom vi forfarande är utan kök.

Häromdagen var jag och klippte mig hos en ny frisör (hårklippning- nödvändighet för mig) och fick bakläxa på min no-poo rutin. Som jag skrivit tidigare har jag experimenterat att ersätta shampoo & balsam med bikarbonat & äppelcidervinäger. Alldeles för starkt tyckte min nya frisör, din hårbotten är alldeles uttorkad (fast håret blir ju rent). Dessutom ordinerade hon massor av b-vitamin. Min frisör ansåg vidare att vanliga shampoon som man handlar i butik lika gärna kan användas att skrubba badrummet med, de är så pass starka. Jag måste erkänna att det är faktiskt det jag använder min gamla (visserligen köpta på salong) till. Så hur skall jag göra nu - slå till på en dyrt salongshampoo för känslig hårbotten eller tvätta håret mer sällan (+ äta öljästtabletter).

Bilden på hårslingan är tagen av evilibby med Creative Commons licens

1 kommentar:

  1. Måste det vara ett dyrt salongsschampo? Kan du testa nåt naturligt, som kanske är snällare mot både miljö och hårbotten? Jag blev så intresserad av no poo, så nu vill jag testa fast du säger att det torkar ut. Men haha vad jag undrade först över "no poo", associerade till något helt annat än schampo :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin