lördag 12 maj 2007

Skåpätande

Clean Pantry/Cabinet!!


Bilden på det välstädade skafferiet är taget av LynGi med Creative Commons licens.

Just nu äter vi ur kyl, frys och köksskåp i väntan på renoveringen. Mathållningen blir kanske något torftig men det är ju billigt. Tanken är att jag skall fylla på med ekologiska livsmedel i vårt nya fina kök. Jag har bestämt mig för att ta en paus med leveranserna från Fröken grön också. Både frukten är och grönsakerna är väldigt fräscha men det har varit klent med både lokalodlat och ekologiskt. Den enda vinsten har varit att vi har sluppit bära hem det själva. Hedenborgs har stängt för sommaren men Maxi har ju ett bra och billigt utbud av ekologiska och Rättvisemärkta produkter. Jag har registrerat mig på Årstiderna och det skall bli kul att prova dem framöver. Ekostore ligger ganska nära jobbet så man kan gå om dem på hemvägen.
Tasteline har en bra tjänst - "vad har du hemma", där man kan skriva in vad man hittar i kylskåpetoch få bra recept – a'la minute. Via Tasteline hittade jag även tips på en suverän matblogg, Lunch in a Box: Building a Better Bento . Det första jag läste var ett tips på hur man frysa ingerfära vilket är ett bra tips. Nu kommer jag inte att ha mögliga ingefärsknölar längre och jag kan slänga ihop en teriakisås på nolltid.


1 kommentar:

  1. Jag blev också alldeles till mig när jag hittade den där "Vad har du hemma?"-funktionen hos Tasteline men när jag väl har använt den så tycker jag att den inte funkar så bra. Fast det kanske är för att jag är vegetarian?? Men en eloge för försöket får en väl ge dem...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin