lördag 19 maj 2007

No more mama

Logo - MAMA

Bilden på skylten är tagen av popmisa med Creative Commons licens.


Jag har alltid slukat tidningar och tidskrifter och fasade faktiskt lite för hur det skulle bli under mitt köpstopp men helt plötslig är det inte lika kul med blanka månadsmagasin. Jag har sagt upp min prenumeration på tidningen Mama. Det var kärlek vid första ögonkastet (eller snarare genomläsningen) men nu känner jag att det är dags att gå skilda vägar (dessutom hade min prenumeration gått ut). Mama har fått ta mycket skit sen den startades men jag har alltid gillat att den inte var lika snusförnuftig som många andra föräldratidningar. Jag prenumererar även på systertidningen Family Living. Men nu känner jag att tidningen inte ger mig så mycket längre, förmodligen för att jag inte konsumerar på samma sätt som tidigare. Inte för att jag tidigare köpte alla saker som omnämndes i Mama men jag tillhörde i alla fall målgruppen, men nu gör jag inte längre det. Jag har ingen användning för tips bra webshoppping eller mascara som ger maxade fransar.
Cecilia von Krusenstjerna sätter fingret på vad det handlar om i sin artikel om Mama; Det måste ända utgöra en stark köpkraft, alla hemmavarande mammor i storstan. Jag jobbar själv i Nordstan och ser hur många föräldralediga mammor som helst som hänger där, särskilt barnvagstätt är det på Åhelns som har både skötrum och barnvänligt fik. Nuförtiden hittar man mig vanligen i sandlådan men jag var också en hel del på stan när jag var "hemma" med riktigt små (och mer lätthanterliga barn). Mest för att jag förmodligen inte visste vad jag skulle göra annars och att gå ner på stan och kolla lite i affärer var något som påminde om mitt liv innan barnen. Jag kände inte så många andra som var föräldralediga och på stan kände man väl sig mindre ensam.
Igår var vi nere och bytte in lite gamla DVD:er mot nya på 2:a Långgatans skivhandel. Barnen fick en Pippifilm och en med Karlsson på taket och jag fick en Doris Day box och soundtracket till gamla Casino Royal filmen - inte illa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin