onsdag 11 april 2018

Bokonsdag: Udda bonEftersom jag älskar att bo över i träkojor (som eremitens koja i Bohuslän) passar det bra att recensera en bok som "Udda bon". Annars har jag som barn även övernattat i en öltunna i Prag på 80-talet, också ganska udda (en liknande "campingstuga" finns dokumenterad i den här filmen från 1965).

Under ett år reste Hanna Felixon och Sanna de Mander runt i Sverige och prövade riktigt udda ställen att övernatta på. Resultatet, boken Udda bon, är en guide i reportageform, som tar läsaren med till Sveriges mest överraskande och framförallt annorlunda hotell! Boken beskriver 23 hotell landet runt, från Österlen i Skåne (Western Valley där man kunde sova i tipi och rida med westernsadel men där jag är osäker på om det fortfarande finns kvar) till Kiruna (Icehotel) och Jukkasjärvi (Ripans isigloo) i Lappland. Andra hotell som besöks är Hotell Långholmen (ett fd. fängelse) och Häringe slott (spökslott i vacker miljö).

Själv har jag bott på hotell Islanna (en natt i Sjunde himlen) och besökt på Icehotel (på sommaren). En sommar stannade vi och kollade in stubbboendet på Norrqvarn men vi bodde inte över tyvärr.

Även om den här boken har några år på nacken och en del ställen har försvunnit är det en perfekt hemesterguide till udda boenden i SverigeOm författarna
Hanna Felixon arbetar som kommunikationsstrateg på en designbyrå medan Sanna De Mander driver konstskola. Boken hittar du på biblioteket eller på sätllen som Bokbörsen och Tradera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin