onsdag 16 november 2016

Bokonsdag: Ekoenkelt, vägen till en hållbar livsstil


Idag recenserar jag boken Ekoenkelt, skriven av Pernilla Johansson som driver den populära bloggen med samma namn. Liksom bloggen ligger fokus på tips och råd kring hur man kan tänka och agera för att bli mer hållbar – varje dag.
Att ställa om till en mer ekologiskt hållbar livsstil ska inte kännas som något oöverstigligt utan kan vara både inspirerande och kul. Att leva hållbart ger även tid, pengar och energi till sådant man värdesätter mer.

Boken är uppdelad i 8 kapitel. Efter det inledande kapitlet om varför det är både kul och viktigt med hållbarhet så går författaren läsaren igenom områden som maten och köket, hemmet, garderoben, badrumsskåpet, Resorna och transporter samt hållbarhet på jobbet. Sista kapitlet är överkurs - eller grädden på moset beroende på hur man ser det, här får du tips på lite till som man kan göra för att komma ytterligare några steg till ett hållbart liv. Det handlar om allt från minimalism och frivillig enkelhet till att engagera sig i välgörenhet och inte glömma att återkoppla till naturen då och då.
Sist i boken finns även en litteraturlista för den som vill läsa vidare.

Det här är en bra bok för den som precis börjat intressera sig för hur man kan leva hållbart. Men även någon som lever ett grönt och skönt liv kan behöva lite inspiration ibland. Själv gillade jag kapitlet om hållbarhet på jobbet och jag blev rätt nöjd när jag insåg att vi faktiskt är rätt hållbara i flera avseenden.Vi utnyttjar telefon- och webbkonferenser, har cykelbud som hämtar posten och vi är många med mig som alltid tar tåget när det är dags att göra en tjänsteresa till Stockholm.
I garderobskapitlet tipsas det om köpstopp också!


Om författaren
Pernilla Johansson är utbildad miljövetare och har en masterexamen i hållbar stadsplanering. Ekoenkelt, är hennes första bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin